Злом Суркова: хактивісти кіберальянсу передали докази злому помічника президента РФ (1 Гб даних)

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm отримала неспростовні докази операції, в ході якої українські хактивісти реалізували злом Суркова.

У понеділок 24 жовтня 2016 року повідомлення про злом українськими хактивістами листування помічника президента РФ Владислава Суркова облетіли більшість українських і російських ЗМІ. Читачі по-різному поставилися до представлених даних: дехто вважає непереконливою скан-копію документа, представлену в анонсі на сайті cyberhunta.com.

25 жовтня на ці повідомлення відреагував і офіційний Кремль.  Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков [aka «Говорющі вуса»] розпливчасно відповів на запитання журналістів. Він прямо не поставив під сумнів злом пошти помічника російського президента, парируючи запитання компліментом і назвавши Суркова  «талановитою людиною, якій багато що приписують».

Після численних запитань читачів спільнота InformNapalm звернулася безпосередньо до кіберальянсу хакерських груп CYBERHUNTA, FalconsFlame, RUH8 та TRINITY за додатковою інформацією, доказами і поясненнями.

Під час спілкування з хактивістами дізналися нові подробиці і отримали файл даних Microsoft Outlook (.pst) поштової скриньки prm_surkova@gov.ru до 1ГБ (дамп RUH8, дамп на GOOGLE.DRIVE).

(До речі, в арсеналі хакерів кіберальянсу є дані й на Пєскова, отримані в ході злому списку адрес помічників та клерків з адміністрації президента РФ, але представлення цих даних виходить за рамки цієї публікації) 

Хактивісти під час проведення спецоперації отримали доступ до поштової скриньки приймальні Владислава Суркова prm_surkova@gov.ru , а також до ПК безпосередньо з приймальні помічника російського президента.

Для широкої громадськості хактивісти виклали дамп матеріалів періоду вересня 2013 – листопада 2014 року. Саме в цей час відбувалися основні події активної фази розгортання кремлівського проекту «Новоросія».

Матеріали періоду 2015-2016 років передали для аналізу спецслужбам, вони не підлягають розкриттю через оперативну цінність.

У листуванні є докладна інформація про бізнес [1, 2] — та медіа-інтереси Російської Федерації в Україні і, зокрема, на окупованих територіях; про ризики економічної блокади територій, контрольованих терористичними організаціясми «ДНР»/«ЛНР»; повні списки та контактні дані співробітників Управління президента РФ з соціально-економічної співпраці; дані й контакти так званого “керівництва” самопроголошеної «Республіки Абхазія» (РА); темники для проведення агентурної роботи з «ключовими фігурами РА» та багато іншого.

Цікаво, що в матеріалах листування знайдено навіть скани паспортів Владислава Суркова та членів його сім’ї. Крім цього, також є сторінки сканів шенгенських віз у всіх паспортах (додаток PDF).
[ Владислав Сурков паспорт.pdf, шенген.pdf, син Суркова (Роман) паспорт.pdf, шенген.pdf, дружина Суркова (Наталія Дубовицька) паспортшенген , донька Суркова (Марія) паспорт, шенген ]

Нагадуємо, що Владислав Сурков внесений у санкційні списки ЄС та США в березні 2014 року; йому заборонений в’їзд до країн Євросоюзу та США. Але нещодавно спалахнув скандал, коли Сурков супроводжував Путіна на зустрічі «нормандської четвірки» у Берліні.

(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *