Любов видала донбаське відрядження 34-ї ОМСБр

Харцизька любов видала бойове відрядження військовослужбовців 34-ї гірської мотострілецької бригади ЗС РФ на Донбас.

За результатами нового OSINT-розслідування міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm виявлено російського військовослужбовця 34-ї окремої мотострілецької бригади (в/ч 01485, КЧР, Зеленчукський р-н, Сторожова-2) 49-ї загальновійськової армії Південного ВО РФ, який отримав «любовну рану» в результаті свого «ростовсько-українського відрядження». Попри те, що, на перший погляд, явних фактів, які б вказували на перебування фігуранта на Донбасі, немає, усі непрямі докази (зокрема, підняті з кешу), свідчать про зворотне.

«Сумніших оповідей не знайдете, ніж про любов Ромео і Джульєтти»
Вільям Шекспір

Під час моніторингу та перевірки профілів соціальних мереж російських військовослужбовців виявлено сержанта-контрактника 34-ї ОМСБр  (припускаємо, що в недавньому минулому — військовослужбовець 7-ї військової бази в/ч 09332, Грузія, окупована Абхазія, м. Гудаута).

Давид Саркісов родом із м. Ростов-на-Дону (архіви профілю, фотоальбому, контактів), з печальним статусом «Я тебе ніколи не забуду, ти залишишся в моєму серці назавжди!!! Мені тебе дуже не вистачає!».

Слід зазначити, що Д. Саркісов доволі обережний у соцмережах. У дружніх контактах в основному фігурують військовослужбовці 7-ї в/бази та 34-ї бригади, але родинних зв’язків нема. А в альбомі не так багато фотографій, але є низка цікавих, зокрема:

 

  • Групова фотографія з дня нагородження, завантажена в серпні 2016 р., на якій фігурант Д. Саркісов хвалиться «медаллю Суворова«. Цей знімок орієнтовно за березень 2015 року й періоду його служби на 7-й військовій базі. На це вказують такі ознаки: знайомий фон церемонії нагородження, уже описаної нами в розслідуванні «Подвійний удар» Лі по офіцерах ПВО Збройних сил Росії» за 05.02.2016 р., у якому фігурують нагороджений орденом «Мужності» ст.лейтенант 7-ї в/бази Сергій Дудоров та командувач 49-ї армії Південного військового округу ЗС РФ генерал-майор Сергій Севрюков, який вручав нагороду, а також факт, що на цьому фото впізнали військовослужбовця-контрактника 7-ї в/бази Айдаш Монгуша родом із Туви (архіви профілю, фотоальбому, контактів) з медаллю «За відвагу«, в альбомі якого — маса фотографій з окупованої Абхазії та прикордонного з Україною табору сил вторгнення ЗС РФ у районі полігону Кадамовський Ростовської області.

Медаль Суворова — державна нагорода Російської Федерації, якою нагороджують військовослужбовців за особисту мужність та відвагу, виявлені під час захисту Вітчизни та державних інтересів РФ у бойових діях на суші, під час несення бойової служби та бойового чергування, на навчаннях та маневрах, під час несення служби з охорони державного кордону, а також за відмінні показники в бойовій підготовці та польовому вишколі. У ранніх розслідуваннях InformNapalm фігурує зо два десятки російських військовиків, які отримали такі ж нагороди в результаті бойових відряджень на Донбас, див. — Нагородне тавро воєнних злочинців ЗС РФ. База даних та відеографіка.

 

  • Фотографія з польового табору російських окупантів зі всіма атрибутами «бунтівних шахтарів», завантажена в серпні 2016 року. Серед чотирьох, що позують, лежить і наш фігурант Д. Саркісов. Знімок, припускаємо, періоду його останнього «українського відрядження-2016», уже в період служби в 34-й ОМСБр.

  • Ну і найцікавіша фотографія «Незнайомки», без жодних коментарів, завантажена у вересні 2016 року.

«Незнайомка» фіксується серед нечисленних контактів Д. Саркісова. Це мешканка м. Харцизьк Донецької області України (місто нині в російській окупації) Юлія Бондаренко (архіви профілю, фотоальбому, контактів), яка має на своїй сторінці статус «не напишу, не подзвоню і про себе не нагадаю!», а її фото в альбомі Саркісова лайкають дві «леді»-землячки з Харцизька.

На перший погляд, ніби нічого особливого: може, Давида Саркісова з Юлією пов’язує віртуальна любов. Але піднявши КЕШ (архів) сторінки Саркісова за 20 жовтня 2016 року, можна виявити доволі цікаві подробиці. А саме: навпроти свого прізвища Саркісов вказує в дужках прізвище Бондаренко; у його профілі є альбом «Кохана» з 11 фото Ю. Бондаренко (станом на 28 жовтня 2016 р. альбом видалено), крім того, по закладках «Цікаві сторінки» видно, що він — учасник групи Донецьк FAQ (Шукаю тебе, Ч/С, Віддамо Даром і под.) та десятка інших сторінок у контексті Донецьк-терористична організація «ДНР». Плаксивий і страдницький вигляд має стрічка на стіні Саркісова, у якій протягом останнього місяця повно сльозливих статусів покинутого Давида. Крім того, серед підписників Д. Саркісова можна виявити понад два десятки жінок-підписниць із Донецька, Харцизька та Макіївки.

Вказаної інформації цілком достатньо, щоби засвідчити факт «українського відрядження» Д. Саркісова як військовослужбовця 34-ї ОМСБр, тим більше, що 34-а гірська бригада не раз встигла засвітитися на Донбасі.

P.S. Це не перша love story між російським окупантом та жителькою Донбасу. У жовтні 2015 року InformNapalm опублікував матеріал про сержанта-контрактника 18-ї ОМСБр (в/ч 27777, місце дислокації – Чечня, Ханкала й Калинівська) 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ Романа Ревера і його пасії з Донецька Ілони Сендер, див. Три відрядження на Донбас із 18-ї ОМСБр РФ — “Cherchez la femme”.

  • Склад та озброєння 34-ї ОМСБр

    34-а окрема мотострілецька бригада (гірська) в/ч 01485 у складі 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ. Місце постійної дислокації: Карачаєво-Черкеська Республіка, Зеленчукський р-н, Сторожова-2.

    Склад:  Управління, 1-й мотострілецький батальйон, 2-й мотострілецький батальйон, гаубичний самохідно-артилерійський дивізіон, зенітний ракетно-артилерійський дивізіон, розвідувальний батальйон, батальйон управління (зв’язку), рота РЕБ, інженерна рота, ремонтна рота, рота матеріального забезпечення, медична рота, в’ючно-транспортний взвод (56 коней), взвод РХБЗ, комендантський взвод, взвод управління (начальника артилерії), взвод управління (начальника розвідувального відділу), стрілецький взвод (снайперів). Усього особового складу приблизно 2283 особи.

    Озброєння: 80 од. БТ-ЛБМ 6МБ і БТ-ЛБ ВМК, 9 од. БТР-80, 18 од. 122 мм 2С1 «Гвоздика», 12 од. 120 мм 2С12 «Сани», 8 од. ЗУ-23-2.

    Джерело: milkavkaz.net

Нагадуємо, що 34-а гірська ОМСБр не раз потрапляла в поле зору InformNapalm:

1. У контексті «ростовсько-українського відрядження»:

2. У контексті «новоросійсько-сирійського відрядження»:

База даних кадрових російських військовослужбовців та доказів їхньої участі в бойових діях у складі окупаційних російсько-терористичних сил доступна за постійним посиланням 

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування волонтерами міжнародної спільноти InformNapalm.

Автор матеріалу: Іраклій Комахідзе 

(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm?  — підписуйтесь на сторінку спільноти у Фейсбук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *