Ностальгія за вбивствами. Російський даїшник у лавах НЗФ «Рязань»

Російський даїшник – учасник агресії РФ проти Грузії та проти України в складі бандформувань фейкової «новоросії».

Між нинішньою російською агресією проти України і агресією проти Грузії у 2008 році багато спільного. В обох випадках конфлікти інспіровані Росією: вони почалися з підтримки підконтрольних їй сепаратистів, а потім відбулося вторгнення в суверенні держави. Народи Грузії та України, які віддали перевагу власному вектору розвитку, а не васальній залежності від Росії, за мовчазного «співчуття» світової спільноти опинилися сам на сам з кремлівськими агресорами.

Те, що відбувається сьогодні в Україні і називається гібридною війною, Грузія відчула на собі ще на початку 90-х років минулого століття: тисячі російських «добровольців» (казаки, північнокавказьці та ін.), постачання озброєння і боєприпасів під виглядом гуманітарної допомоги, інструктори й командири бандформувань з числа кадрових військових, а також безпосередня участь у конфліктах сил і засобів російської армії.

Дуже часто люди, які зі зброєю в руках посягали на державність Грузії у 1990-ті і пізніше, тепер зайняті тим самим в Україні.

Наочним прикладом є публікація InformNapalm за 18 листопада 2015 року «Покаяння псковського десантника«: з 18 десантників-“ветеранів” російської агресії проти Грузії у 2008 році і регіоні Самачабло (окупований Цхінвальський регіон Грузії, який окупанти називають “Південною Осетією”), які фігурували у статті, шестеро стали учасниками неоголошеної війни РФ проти України.

За результатами нового OSINT-розслідування міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифіковано діючого співробітника ДПС ДІБДР (державна інспекція безпеки дорожнього руху, рос –  ГИБДД) МВС РФ – учасника російського вторгнення в Грузію в 2008 році, який восени 2015 року як найманець бандформувань “новоросії” побував на українському Донбасі. 

Об’єкт дослідження

Андрій Тарасов, народився 15 серпня 1985 року. Родом із села Комсомольське Краснокутського району Саратовської області. Живе в Сегежі, Республіка Карелія, одружений.

Строкову службу проходив у прикордонних військах ФСБ РФ, у Виборзькому прикордонному загоні. Станом на 2008 рік – військовослужбовець-контрактник бригади спеціального призначення ГРУ (припускаємо – 22-ї БрСпП – в/ч 11659, селище Степной, Ростовська область) ГШ ЗС РФ у званні сержанта. Станом на 2011–2012 роки – співробітник ПОП (приватне охоронне підприємство) «Північний Легіон». З 2012 року до цього часу – діючий співробітник ДПС ДІБДР батальйону поліції Петрозаводського ВПО (відділ позавідомчої охорони, рос. – ОВО) МВС РФ у званні прапорщика. Займається бойовими єдиноборствами, учасник і призер низки змагань. організованих під егідою МВС та ФСБ Росії.

У соціальних мережах: «ВК» (архіви профілюфотоальбомуконтактів),  «ОК 1» (архіви профілюфотоальбому, контактів),  «ОК 2» (архіви профілюфотоальбомуконтактів).

Фотографії Андрія Тарасова періоду російського вторгнення в Грузію у серпні 2008 року

Прикметно, що низка знімків, датованих серпнем 2008 року, зроблені на російській військовій базі в н/п Джава Цхінвальського регіону (казарми з червоної цегли), яка не мала статусу миротворчої і за кілька років до серпневих подій 2008 року була нелегально, з порушенням всіх домовленостей, збудована російською стороною для неофіційного базування підрозділів розвідки та спецзасобів, складування техніки та озброєння і підготовки НЗФ сепаратистів.

  • приховані фото

 

Низка знімків того ж періоду показує, зокрема, вандалізм та мародерство російських агресорів, які знищували грузинські адміністративні будівлі. Також представляємо знімок з бронеавтомобілем «Тигр» бригади спецпризначення з поспіхом нанесеним маркуванням «Миротворчі сили».

  • приховані фото

 

Після воєнного конфлікту, як сказано вище, Тарасов певний час працював у приватній охороні і професійно займався спортом. З 2012 року почав працювати в дорожньо-постовій службі МВС РФ, де служить донині.

Фотографії Андрія Тарасова періоду російського вторгнення в Україну.  2015 рік

З-поміж знімків Тарасова, завантажених у його альбом у жовтні 2015 року, помітили фотографію більш раннього періоду з бронетранспортером БТР-80 з підписом «Рязань» і символікою воєнної розвідки, що вказує на зв’язок Тарасова з вербувальниками і намір поїхати на Донбас ще у 2014 році. Йдеться про т. зв. диверсійно-розвідувальне бандформування «Рязань» у складі НЗФ фейкової «новоросії», бойовики якої є у контактах нашого фігуранта. Нагадуємо, що раніше ми вже фіксували колишніх російських спецпризначенців у складі бандформування «Рязань» (див. «ГРУ-шники на пенсії«).

 

Довідка: у серпні 2008 року російські спецслужби, використовуючи своїх південноосетинських маріонеток-сепаратистів, спровокували воєнний конфлікт у Грузії в регіоні Самачабло (окупований Росією Цхінвальський регіон Грузії, який окупанти називають “Південна Осетія”). Російські «миротворчі сили» навмисне не відреагували на активізацію бойовиків, які вели цілеспрямовані обстріли грузинських сіл регіону. Після того як грузинські Збройні сили були змушені почати операцію для забезпечення безпеки населення в Цхінвальському регіоні на території суверенної держави Грузії і приступили до локалізації вогнищ активності провокаторів-сепаратистів, Росія заявила про початок операції «з примусу до миру», яка вилилась у відкриту агресію РФ проти Грузії з наступною окупацією регіонів Самачабло і Абхазія, а також досі триває так звана повзуча окупація. За результатами російського воєнного вторгнення 2008 року загинуло 408 громадян Грузії, з них 170 військовиків. Кількість біженців та переміщених осіб збільшилася на 26 тисяч осіб. Всього в Грузії кількість біженців, яким довелося покинути домівки через конфлікти, інспіровані Росією чи з безпосередньою участю Росії, сягнула понад 260 тисяч осіб, окуповано понад 20 відсотків території держави.

 

Постскриптум: «Поки верстався номер» сторінки А. Тарасова таємничим чином зачистили. З профілю фігуранта зникло все, що доводить його участь у воєнних злочинах у Грузії в 2008 році та в Україні в 2015 році. Але наші рукописи не горять, і рано чи пізно він відповість за скоєне, а зібрана нами доказова база буде затребувана міжнародними слідчими органами.

——

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор Іраклій Комахідзе 

(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0) Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org, при повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.

Ми закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів у публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *