РФ перекинула в Крим ЗРК С-300ВМ напередодні ракетних випробувань України над Чорним морем

РФ перекинула в окупований Крим ЗРК С-300ВМ «Антей-2500», мабуть, для того, щоб спробувати зірвати ракетні випробування України над Чорним морем 1-2 грудня. 

Вдень 29 листопада в окупованій Керчі (Крим) було помічено перекидання російської техніки. Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифікували серед техніки зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ «Антей-2500» (індекс ГРАУ — 9К81М). Нагадуємо, що це система протиповітряної оборони (ППО) з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої та середньої дальності (до 2500 км). Також система призначена для ураження сучасних і перспективних літаків тактичної та стратегічної авіації (зокрема, виконаних із застосуванням технології «Стелс»), балістичних ракет середньої дальності, оперативно-тактичних та тактичних ракет, аеробалістичних і крилатих ракет.

Відео транспортування:

Скріншоти з відео, за якими вдалося визначити тип комплексів, які транспортували:

Нагадуємо, що 25 листопада міноборони РФ вручило ноту Україні в зв’язку з планами ракетних запусків поряд з окупованим Кримом.

А увечері 29 листопада “Росавіація” повідомила на своєму офіційному сайті нібито Україна встановила нові небезпечні зони для виконання польотів над водами Чорного моря.

У зв’язку з перекиданням ЗРК С-300ВМ у Крим безпосередньо напередодні запланованого проведення ракетних випробувань українською стороною, розглядається два можливих сценарії поведінки Російської Федерації:
1. Або РФ планує збити українську ракету.
2. Або планує провокацію зі знищенням пасажирського літака й подальшим звинуваченням української сторони з вказівкою на ракетні випробування. 

Матеріал пдготував Михайло Кузнецов спеціально для сайту міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *