Російська розвідка провела диверсію на Донбасі: викрадено БМП, 1 військовослужбовця вбито, 1 взяли в полон

Сьогодні, 1 грудня, російські ЗМІ синхронно запустили новину нібито український військовослужбовець перетнув лінію розмежування в районі Голубівки (колишній Кіровськ) і здався бійцям “народної міліції лнр”.

Джерело у військовому відомстві на умовах анонімності повідомило, що викрадення БМП справді було, тільки за інших обставин: «Зайшла ДРГ ворога в цивільному, на «цивільних» українські військові не зреагували, результат трагічний – 1 солдата вбили, другого взяли в полон і викрали БМП». Джерело також припускає, що офіційні джерела можуть не розкривати ці деталі через факт смерті одного з військовослужбовців.

А тепер повернімося до повідомлень російських ЗМІ. Погодьтеся, доволі дивно, що вони почали активно і синхронно розганяти цю інформацію. Та не це головне. Звернімо увагу на подачу інформаційного приводу. В одному реченні простежуються відразу кілька опорних точок, що мають закласти в підсвідомості читача брехливі дані про інцидент:

1. «Український військовослужбовець здався…» — у цьому меседжі російські пропагандисти намагаються замаскувати диверсійну операцію під «добровільну здачу в полон».

2. «Перетнув лінію розмежування на БМП» — приховування факту проникнення ДРГ ворога через лінію і викрадення техніки, що є явним порушенням мінських домовленостей.

3. «Здався народній міліції лнр» — тут вказано «структуру», яка провела диверсійну операцію.

Бандформування під назвою «народна міліція лнр» (в/ч Л-55055) – це окремий розвідувальний батальйон-прокладка для приординування в бандформування «лнр» російських військовослужбовців. Нагадаємо, що до нього були вписані всім відомі полонені спецпризначенці ГРУ РФ капітан Єрофєєв і сержант Александров. Крім них, за даними OSINT було ідентифіковано ще кілька кадрових спецпризначенців РФ, що перебувають під прикриттям у цьому підрозділі.

Якість проведеної операції також непрямо вказує на високий рівень підготовки, якого немає у колаборантів.

Синхронність роботи російських ЗМІ, подача матеріалу зі зміщенням акценту від диверсійної операції в бік версії про дезертирство та низький морально-психологічний стан української армії також вказує на узгодженість проведення операції з російськими кураторами та підрозділами психологічних операцій на високому рівні.

Так простежується факт чергового грубого порушення та ескалації конфлікту з боку російських окупаційних сил. Очевидно, до цієї операції були залучені спецпризначенці ГРУ ГШ РФ, що працюють під прикриттям “військової частини лнр Л-55055” і спеціалісти Центру інформаційної протидії територіальних військ Південного військового округу ЗС РФ (начальник центру полковник ЗС РФ Костянтин Леонідович КАРПОВ), яких залучають до інформаційного супроводу бойових операцій на Донбасі.

Для підтримання інформаційного приводу, цілком ймовірно, в найближчі дні полоненого українського військовослужбовця змусять зробити заяви на камеру, у яких він розповість версію, розроблену російськими пропагандистами.

 

Інформація підготовлена спеціально для сайту  InformNapalm. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *