Водяне могли обстріляти артилеристи ЗС РФ із окупованого Новоазовська

Сьогодні, 8 грудня, прес-центр АТО повідомив, що на Донецькому напрямку російські окупаційні війська впродовж доби знову грубо порушували умови мінських домовленостей і обстріляли населений пункт Водяне із заборонених типів озброєння калібром 152 і 122 мм.

Нагадуємо, що раніше волонтерська аеророзвідка вже передавала міжнародній розвідувальній спільноті InformNapalm аерофотознімки, на яких було зафіксовано щонайменше 8 одиниць 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» окупаційних військ РФ, розміщених на майданчику в населеному пункті Новоазовськ, що приблизно за 17-20 км від Водяного.


OSINT-експерти InformNapalm також не раз фіксували в населеному пункті Новоазовськ та в його околицях кадрових російських військовослужбовців.
Під Новоазовськом було зафіксовано:

Щільність зосередження на Маріупольському напрямку виявлених раніше військовослужбовців та артилерійських підрозділів ЗС РФ дозволяє припустити, що чергова ескалація конфлікту, грубе порушення мінських домовленостей та провокаційні обстріли населеного пункту Водяне з важкого озброєння ініційовані саме російськими військовослужбовцями за прямою вказівкою з Москви.

Нагадуємо, що одне з найбільших скупчень озброєння ЗС РФ на Донбасі також раніше виявила волонтерська аеророзвідка. 

Матеріал підготував Andrew Lysytskiy.

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *