В об’єднаних територіальних громадах Донеччини відбулись вибори

18 грудня 2016 року у Іллінівській сільській, Миколаївській міській та Соледарській міській об’єднаних територіальних громадах відбулися перші місцеві вибори голів та депутатів міських та селищних рад, призначених Центральною виборчою комісією постановами від 7 жовтня 2016 року №437.

Віддати свій голос прийшли майже половина виборців кожної з громад. У Соледарській громаді Бахмутського району явка склала 49%, в Іллінівській громаді Костянтинівського району – 48%, у Миколаївській громаді Слов’янського району – 46%. Середня явка склала – 47,6% від кількості виборців, що взяли участь у голосуванні. Порівняно з іншими регіонами це один з найвищих показників.

За даними районних територіальних комісій, відповідно до підсумків голосування, головою Іллінівської об’єднаної громади обрано Володимира Олександровича Маринича, Миколаївської об’єднаної громади – Олену Миколіївну Цикунову та головою Соледарської об’єднаної громади – Олександра Миколайовича Степаненко.

В Іллінівській сільській об’єднаній громаді до складу депутатського корпусу увійдуть представники чотирьох партій та п’яти депутатів-самовисуванців, які набрали найбільшу кількість голосів у своєму окрузі. Серед партій впевненим лідером є районна організація «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з 42% голосів (будуть представляти 11 депутатів). Результати голосування показують збільшення довіри до провладної сили порівняно з 2015 роком у три рази. Політична партія «Наш край» отримала 15% голосів (4 депутати). «Опозиційний блок» – 15% голосів (4 депутати), «Батьківщина» – 7,69% (2 депутати), а також депутати-самовисуванці: Московець Наталія Володимирівна, Тараман Андрій Вікторович, Коваль Станіслав Михайлович, Полуян Анатолій Миколайович та Гладка Ольга Миколаївна будуть представляти інтереси громади.

У депутатському корпусі Миколаївської міської громади представлені чотири політичні сили. Беззаперечним лідером є районна організація політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з результатом 40% (11 депутатів), що більше в 4 рази у порівнянні з 2015 роком, «Наш край», який набрав 26% голосів (8 депутатів), «Опозиційний блок» – 19% (5 депутатів) та Аграрна партія України – 6% голосів (2 депутати).

Соледарську міську об’єднану громаду представляють депутати різних партій. Третину голосів набрав «Опозиційний блок» і отримав 9 мандатів, «Блок Петра Порошенка «Солідарність» 19,23% голосів (5 депутатів), «Наш Край» – 11,54% (3 депутати), партія «Відродження»: 15,38% голосів (4 депутати), партію «Розумна сила» з 11,54% голосів (3 депутати),  «Батьківщина» – 7,69% (2 депутати).

Таким чином, результати голосування показують збільшення довіри до влади більш ніж у три рази (порівняно з 2015 роком).

В останні дні цього року повинні зібратися перші сесії, під час яких голови та новообрані депутати приймуть присягу та розпочнуть виконання своїх повноважень.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *