За сприяння української громади США Україні безкоштовно нададуть медобладання на 600 тисяч

Команда проекту Support Hospitals in Ukraine збирає гроші на відправку в Україну медичного обладнання для лікарень вартістю 400-600 тисяч доларів, яке безкоштовно надає постачальник. Операційні витрати і транспортування гуманітарного вантажу коштуватиме близько 22 тисяч доларів. Наразі волонтери вже зібрали приблизно 5 тисяч доларів, повідомляє VIDIA.

Раніше команді Support Hospitals in Ukraine уже доставила  в Україну у 2015-16 роках три 40-футових контейнери із медобладнанням та витратними матеріалами вартістю 1,6 мільйонів доларів – його отримали лікарні у Дніпрі, Запоріжжі, Києві та містах прифронтової зони. Четвертий контейнер вони планують відправити на початку 2017 року.

«Від імені команди Support Hospitals in Ukraine ще раз хочу подякувати нашим меценатам та фінансовим донорам – без вашої допомоги (зазвичай це $25-$50-$100, але були випадки у $500-1,000) наше бажання допомогти Україні було б неможливо реалізувати у короткий проміжок часу та з результатами, що вже досягнуті», – написав у Facebook співзасновник та координатор проекту Віталій Дубіль.

У коментарі VIDIA він пояснив, що команда Support Hospitals in Ukraine співпрацює з найбільшим постачальником відновленого медичного обладнання у США – Project C.U.R.E. 

«Відповідно до нашої домовленості з Project CURE, вантаж ми отримуємо безкоштовно. Вартість вантажу одного контейнера становить  400-600 тисяч доларів. Але, щоб відправити цей коштовний вантаж до лікарень в Україні, нам необхідно 22 тисячі доларів. З цих грошей ми покриваємо операційній витрати Project CURE та безпосереднє транспортування до України. Тому ми можемо сказати, що за $1 пожертв ми відправляємо в Україну приблизно $22-27 коштовного гуманітарного вантажу», – розповів Віталій Дубіль.

За його словами, загальна сума, яку проект отримав від українців та людей небайдужих до долі України за час свого існування – 67 тисяч доларів. Більша частина цих коштів була витрачена на відправку перших трьох контейнерів із гуманітарним вантажем.​

Підтримати волонтерів можна за посиланням  (all donations are tax deductible in the USA).

Нагадаємо, трьох волонтерів зі США нагородили в Україні за організацію серед українців-мешканців США волонтерського руху, спрямованого на придбання обладнання та медпрепаратів для медичних закладів, які надають допомогу пораненим учасникам війни на сході України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *