Плідна співпраця з активістами Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» дає нові результати

За наслідками спільної роботи органів прокуратури та учасників Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» вжитими заходами кримінально-правового характеру прокуратурою Львівської області 1 особу засуджено, 1 обвинувальний акт перебуває на розгляді у суді, у 5 проводиться перевірка в межах досудового розслідування.

Так, депутата Радехівської міської ради Львівської області засуджено за одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення уповноваженими особами щодо погодження технічної документації для автомобільних стоянок (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Городоцької міської ради, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за сприяння у позитивному вирішенні питання про зміну цільового призначення земельної ділянки, яка виділена для будівництва житлового будинку учасникам АТО, та подальшу передачу вказаної земельної ділянки в користування під будівництво готельно-розважального комплексу із басейном (ч. 3 ст. 368 КК України).

Рішенням суду депутата Винниківської міської ради визнано винним та накладено стягнення у вигляді штрафу за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією. Зазначений депутат голосував за продовження договору оренди землі власному товариству. При цьому прокуратурою також вжито заходів цивільно-правового характеру до визнання незаконним вказаного рішення та повернення земельної ділянки площею 1,6 га нормативною вартістю понад 7 млн грн у комунальну власність.

Про подальші результати співпраці органів прокуратури та громадських активістів буде інформовано додатково.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *