Російський окупант із 232-ї РеАБр ЗС РФ попався на сімейних прогулянках у парку Донецька

Виявлено російського окупанта, контрактника 232-ї реактивної артилерійської бригади ЗС РФ, який перебуває у відрядженні на Донбасі

За результатами нового розслідування міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm (IN)  у Базі даних Фіксації кадрових російських військовослужбовців та доказів їхньої участі у бойових діях в Україні на боці російських терористичних сил з’явиться ще один свіжий запис щодо 232-ї  реактивної артилерійської бригади збройних сил Росії, військовослужбовець якої зафіксований на Донбасі.

У поле зору IN потрапила сторінка «Олександра Лебедя» (справжнє прізвище — Ясинек). У результаті поглибленого вивчення сторінки, розкрили досить цікаві деталі.

Об’єкт розслідування

Олександр Миколайович Ясинек

Дата народження 6 червня 1982 року. Родом із м. Новий Уренгой Ямало-Ненецького автономного округу.

Послужний список: Строкову військову службу проходив у 12-й окремій бригаді спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ (в/ч 25642, м. Асбест-12, Свердловська обл., Приволзько-Уральський військовий округ, рос. – ПУрВО) у 2000-2002 роках. Потім служив за контрактом у 15-й окремій мотострілецькій бригаді «миротворчих сил» (в/ч 90600, Рощинський гарнізон Волзького р-ну Самарської обл. Центрального військового округу), припускаємо, в розвідувальному батальйоні. У складі тактичної групи цієї бригади брав участь в операції загарбання АР Крим на початку 2014 року. Нагороджений медаллю МО РФ «За повернення Криму» наказом Шойгу № 219 від 17 квітня 2014 року, нагородне посвідчення за підписом начальника управління кадрів ЦВО генерал-майора А. Нестерова. Також в статусі військовослужбовця 15-ї ОМСБр фіксується і в «ростовсько-українському відрядженні» восени 2014 року. Після звільнення з 15-ї бригади і річної паузи на цивілці, на початку 2016 року підписав новий 3-річний контракт на службу в  232-й Празькій Червонопрапорній ордена Суворова реактивній артилерійській бригаді (в/ч 31643 м. Шелехов / п. Чисті Ключі, передислокація в Курганську область, м. Щуче, п. Плановий Центрального військового округу). Звідти у квітні 2016 був направлений на табірний збір для проходження спеціальної підготовки та вживання в образ «бойовика-шахтаря», з наступним відрядженням на Донбас, яке почалося наприкінці травня 2016 року.

О. Ясинек у соціальних мережах: VK (архіви профілюфотоальбомуконтактів) під вигаданим прізвищем Лебедь, OK (архіви профілюфотоальбомуконтактів), Facebook (архів сторінки).

Фото періоду служби в 15-й ОМСБр 2014 р.

Фото періоду служби в 232-й РеАбр 2016 р.

Фото періоду «українського відрядження» 2016 р.

Фото періоду візиту сім’ї Ясинек в Донецьк

Окремо треба виділити серію фотографій періоду «українського відрядження» О. Ясинека, на яких зафіксовані його дружина Яна (архіви профілюальбомуконтактів) і син Олександр (архів сторінки). Вони відвідали батька-окупанта на Донбасі восени 2016 року. На фото їхні спільні прогулянки в Парку культури й відпочинку ім. Щербакова у м. Донецьку.

Ну й остання фотографія, завантажена 17 грудня 2016 року, на якій О. Ясинек знову позує у формі ЗС РФ із шевроном 232-ї РеАбр.

То чому під час підписання нового контракту з МО РФ загартований і досвідчений О. Ясинек потрапив саме в 232-у реактивну артилерійську бригаду, в невелику військову частину з мізерним штатом, яка не має особливих функцій? Відповідь на це запитання є на одному з форумів з подробицями про цю бригаду. Там сказано:  «Зараз бригада обслуговує зарезервовану техніку й утилізує боєприпаси«.  Тобто, у штат бригади легко можна зарахувати контрактників, оформивши їм довгострокові відрядження для «утилізації боєприпасів» на Донбасі. За нашими припущеннями, так  МО РФ легалізовує бойові відрядження своїх військовослужбовців, доплачуючи їм надбавки зі статей витрат на навчання та утилізацію боєприпасів на основі сфабрикованих наказів. Російське військове відомство так виплачує своїм військовослужбовцям «бойові» за Донбас, тим, хто направляється до НЗФ т. зв. «новоросії» для передавання техніки, озброєння і боєприпасів, навчання особового складу бандформувань, а також для відпрацювання питань взаємодії бандформувань з підрозділами ЗС РФ. У випадку з О. Ясинек, це т. зв. інженерно-саперна рота Донецького корпусу російських окупаційних військ.

Примітка: Слід зазначити, що О. Ясинек (Лебедь) раніше був записаний в базу даних «Чистилище» Центру «Миротворець». Але через великі обсяги роботи вивчення його профілю було не досить глибоким. Там він  числиться не як кадровий російський військовослужбовець і воєнний злочинець із 15-ї ОМСБр, який брав участь в операції загарбання Криму, а потім був відряджений на Донбас як контрактник 232-ї РеАбр. У «Чистилищі» він як колишній російський військовий і бойовик НЗФ. Тому ми надолужуємо цю прогалину.

  • Структура, діяльність і озброєння 232-ї РеАБр

    232-а Празька Червонопрапорна ордена Суворова реактивна артилерійська бригада (в/ч 31643, дислокація — м. Чебаркуль Челябінської області. Раніше з’єднання перебувало у селищі Чисті Ключі Іркутської області).

    232-а реактивна артилерійська бригада (в/ч 31643)

     

    Структура: управління, 1-й реактивний артилерійський дивізіон, 2-й реактивний артилерійський дивізіон, батарея управління, рота матеріального забезпечення, рота технічного забезпечення, інженерно-саперний взвод, взвод РХБЗ. На озброєнні: 16 од. 9П140 «Ураган».

232-а РеАбр в поле зору IN раніше не потрапляла, але про “Бойовий шлях” самарських “миротворців” згадується щонайменше у восьми епізодах наших розслідувань:

База даних фіксації кадрових російських військовослужбовців та доказів їхньої участі в бойових діях в Україні 

Матеріал до публікації підготовлено на основі власного OSINT-розслідування. Автор Іраклій Комахідзе

Інформація підготовлена спеціально для сайту InformNapalm.org. При повному або частковому використанні матеріалу активне посилання на автора і статтю на сайті обов’язкове.
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0 )

Хочете оперативно отримувати сповіщення про нові розслідування InformNapalm? — підписуйтеся на сторінки нашої спільноти у соцмережах Фейсбук та Твіттер.

Закликаємо читачів активно ділитися нашими публікаціями в соціальних мережах. Винесення матеріалів розслідувань в публічну площину здатне переломити хід інформаційного та бойового протистояння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *