У Краматорську відзначили День Соборності України

Свято Соборності у Краматорську розпочалось урочистим мітингом за участю громадськості, представників обласної  та місцевої влади. Заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз привітав присутніх з Днем Соборності України, а також перед вітання від голови облдержадміністрації Павла Жебрівського.

«Соборність в сьогоднішніх умовах це дуже важливо. Бо соборність – це відповідальність, сильна армія і патріотичні громадяни, і це єдність всіх і всього навколо незалежності  та унітарності нашої держави», – зазначив Ігор Стокоз.

Звертаючись до присутніх він звернув увагу на те, що сьогодні для нас це свято є дуже важливим, тому що зараз, на жаль, як і сто років тому Україна розділена. «Зусиллями наших «північних сусідів» ми тимчасово не можемо подати руку нашим братам у Криму, громадянам за лінією розмежування. Але саме це свято говорить про те, що ми будемо робити все задля того, щоб знову об’єднатись, щоб ми були гідними нащадками наших пращурів, які боролися за єдність і неподільність нашої держави», – наголошує заступник очільника області. Також він побажав усім наснаги та терпіння, підкреслюючи, що як би важко не було – Україна рухається в правильному напрямку.

Мешканців та гостей міста також привітали заступник краматорського міського голови Наталя Чукова, представник Штабу АТО, полковник В’ячеслав Раєвський та голова Громадської ради при облдержадміністрації Ірина Кірікова.

Присутні на мітингу поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, а також вшанували пам’ять загиблих борців  за незалежність та волю України хвилиною мовчання.

Урочистості завершилися ланцюгом єднання, у якому взяли участь  близько 1 500 осіб. Під чудове музичне супроводження військового оркестру Харківського інституту повітряних сил України громадяни пройшли від пам’ятника Шевченку до центральної площі міста та об’єдналися в єдиний ланцюг довкола неї.

Прес-служба облдержадміністрації 

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *