На Рівненщині вилучено близько 50 кг бурштину (ФОТО)

Правоохоронні органи протидіють незаконним операціям із бурштином на території Рівненської області.

Так, працівниками Рівненської місцевої прокуратури, Рівненського районного відділення поліції Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області та управління захисту економіки в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України 23 січня 2017 року виявлено та вилучено у с. Олександрія Рівненського району каміння бурштину вагою майже 50 кг, яке перевозив у двох мішках 35-річний житель с. Хотинь Березнівського району.

Орієнтовна вартість вилученого «сонячного каміння» становить майже півмільйона гривень.

За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 198 КК України (придбання, зберігання, завідомо одержаного злочинним шляхом майна).

Рівненською місцевою прокуратурою спільно з іншими правоохоронними органами проводяться подальші слідчі дії з метою документування протиправної діяльності осіб, пов’язаної із незаконним видобутком та переміщенням бурштину.

Довідково: санкція статті передбачає відповідальність у вигляді арешту строком до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами
прес-служби прокуратури Рівненської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *