Представники міжнародної компанії подякували Юрію Луценку за допомогу у поновлені порушених прав та інтересів

Бізнес-омбудсмен в Україні Альгірдас Шемета звернувся до Генерального прокурора України Юрія Луценка зі скаргою щодо, на його думку, неправомірних дій з боку правоохоронних органів по відношенню до представництва міжнародної компанії – товариства з обмеженою відповідальністю «Реккітт Бенкізер Хаусхолд Енд Хелс Кер Україна», яка є імпортером популярних препаратів «Стрепсілс».

Так, зокрема, у 2016 році відносно компанії розпочато кримінальне провадження щодо мінімізації сум оподаткування. На думку бізнес-омбудсмена, обґрунтованість правових підстав розслідування зазначеного кримінального провадження відсутня.

Юрій Луценко за результатами зустрічі надав доручення прокурору міста Києва Говді Р.М. невідкладно вжити заходів, спрямованих на захист законних прав та інтересів, про що зобов’язав доповісти у стислі терміни.

У вівторок, 24 січня 2017 року, Юрій Луценко зустрівся з директором ТОВ «Бенкізер Хаусхолд Енд Хелс Кер Україна» Дживелеком Шюкрю Тонгучем і повідомив, що заслухав доповідь прокурора міста Києва, процесуального керівника, який прийняв рішення щодо закриття зазначеного кримінального провадження.

Представник компанії подякував за увагу до їх справи та об’єктивний її розгляд, зазначивши, що рішення про закриття кримінального провадження – серйозний сигнал, який сприятиме поверненню довіри міжнародних кампаній та інвесторів до України.

«Ми намагатимемось робити все можливе для створення сприятливого клімату для діяльності міжнародних компаній в Україні», – зазначив Юрій Луценко.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *