UCA: Розвідка і контррозвідка для початківців. Урок 1

Хактивіст Українського Кіберальянсу (UCA) Шон (група RUH8) започаткував цикл статей про те, як і для чого працювати з дампами поштових листувань російських загарбників, терористів, колаборантів. Приєднуйтесь до дослідження і документування злочинів Росії, разом ми швидше доведемо російських злочинців і їхніх поплічників до Гааги.

Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу.

Конституція України. Стаття 17

Робота з поштовими “дампами” в програмі Thunderbird

Волонтери Українського Кіберальянсу (UCA), розвідувальної спільноти InformNapalm і центру «Миротворець» публікують дослідження на основі зламаного листування терористів та російської влади. Ця стаття про те, як ви можете допомогти волонтерам у боротьбі з російською терористичної загрозою.

Наші організації – не ЗМІ у звичному сенсі цього слова. Газети і журнали інформують, а наше завдання – добути потрібну інформацію (яку часто неможливо отримати іншим способом), проаналізувати й опублікувати. Ми ведемо інформаційну та кібервійну з агресором. На відміну від російських пропагандистів, ми не закликаємо вас вірити нам на слово, ми завжди викладаємо «дампи поштового листування» (якщо йдеться про пошту), які лягли в основу чергового дослідження.

Отже, “дамп пошти” – це збережені копії листів зі зламаної поштової скриньки. Питання про те чи етично читати чужу пошту я залишаю на ваш розсуд. Війна – це етично? Стріляти із РСЗВ, прикриваючись мирними мешканцями, – це етично? Це законно? Так, якщо ви завантажите і відкриєте у себе «дамп» – це цілком законно. Це ми зламали поштову скриньку, це ми опублікували її вміст, а ви маєте повне право з ним ознайомитися. Матеріали, які ми викладаємо, стосуються всіх і кожного. Ви маєте право знати.

“- InformNapalm і «Миротворець» уже все прочитали, проаналізували і опублікували, що нам там робити?” Це не зовсім так. Ми не можемо коротко на 10-20 тисяч знаків викласти вміст скриньки об’ємом 10 гігабайтів. Щоб ви зрозуміли які великі це об’єми, наведу простий приклад. Один том збірки творів Л. Толстого займає приблизно 10 мегабайт, у збірці творів 90 томів, а в середньому в поштовій скриньці вмістилося б 1000 томів, або приблизно 11 комплекті повного зібрання творів. А йдеться не про одну скриньку, а про тисячі. І «Миротворець», і InformNapalm продовжують аналізувати архіви, захоплені UCA ще на початку року.

Ми закликаємо журналістів та небайдужих громадян допомогти нам аналізувати пошту. Приєднавшись до цієї роботи, ви дізнаєтеся багато нового й цікавого про російсько-українську війну, побачите, як мислить ворог, допоможете правоохоронцям зупинити підривну діяльність терористів і колаборантів, допоможете зірвати злочинні плани агресора. Для цього вам знадобиться Mozilla Thunderbird і доповнення до неї Import Export ToolsВони безпечні? Так, цілком безпечні, обидві програми розміщені на офіційному сайті Mozilla і не містять вірусів. Завантажуємо (всі картинки клікабельні)

Встановлюємо доповнення Import Export Tools: відкриваємо пункт “Доповнення” з меню:

Тиснемо на “шестерню” і вибираємо пункт “Встановити доповнення з файлу”. Вибираємо XPI файл (у моєму випадку це importexporttools-3.2.4.1-sm+tb.xpi), тиснемо “встановити зараз”, після цього Thunderbird запропонує перезапустити програму.

Для того, щоб працювати з поштою, потрібен обліковий запис. Можете додати свій, а можете натиснути на кнопку “Створити” на панелі інструментів. Запуститься “Майстер облікових записів”, виберіть “Блоги і стрічки новин”. Нам потрібні не вони, а “Локальні папки”. У “локальних папках” потрібно додати нову папку для нашого “дампу”:

Назвемо її якось, краще, щоб назва не збігалася з адресою поштової скриньки. Якщо вас зацікавить дослідницька робота, то таких папок у вас буде багато. Для прикладу я завантажив дамп sr@dnr-online.ru із сайту ordilo.org, і так і назвав папку:

Завантажений архів дампу треба розпакувати (всередині немає виконуваних файлів, це пошта у форматі MBOX) та імпортувати в поштову програму (клік правою кнопкою по потрібній папці, ImportExportTools -> Імпорт файлу mbox; у вікні, що відкриється, останній пункт: Вибрати каталог у якому (і його підкаталогах) будуть шукати mbox файли для імпорту):

Все готово

Як бачите, на скріншоті йдеться про російського найманця Фролова Івана Олександровича, якого прихопили в Новосибірську з травою. Якщо ви знайдет найманця чи терориста, постарайтесь знайти його профілі у соціальних мережах, місц і дату народження, і не забудьте перевірити пошуком у “Чистилищі”, перш ніж писати на lyst2sbu@gmail.com . Може він там уже є. Саме так поповнюється база «Миротворця».

Наприклад, у скриньці Кирила Фролова, ви зможете знайти і плани терористів, і відомості на фінансування “російської весни”, і таких високопоставлених учасників та радників президента РФ Владислава Суркова і Сергія Глазьєва, а також патріарха московського Гундяєва (Кирила). InformNapalm опублікував на цю тему сім статей, «Миротворець» ще чотири, але величезна кількість матеріалів ще лежить і чекає на свого дослідника.

© 2017 RUH8

Ознайомитися з основними етапами кібервійни у 2016 році ви можете у статті Кібервійна: огляд найуспішніших публічних операцій Українського Кіберальянсу в 2016 році

До вашої уваги також фільм про Український Кіберальянс

та інфографіка найуспішніших операцій Українського Кіберальянсу

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *