Делегація Генеральної прокуратури України на чолі з Генеральним прокурором України Ю. Луценком здійснила робочий візит до Федеративної Республіки Німеччина (ФОТО)

28-29 березня 2017 року в ході робочого візиту до м. Берлін (Федеративна Республіка Німеччина) Юрій Луценко провів ряд зустрічей з керівниками органів державної влади ФРН, зокрема Федерального міністерства юстиції та захисту прав споживачів, Генеральної прокуратури федеральної землі Берлін, Міністерства закордонних справ та Бундестагу.

Під час зустрічей обговорено питання двостороннього співробітництва під час виконання актуальних запитів про міжнародну правову допомогу та екстрадицію, перспективи створення спільних слідчих груп.

«Забезпечення належного рівня співробітництва із нашими іноземними партнерами є пріоритетним напрямом у роботі органів прокуратури» – наголосив Ю. Луценко.

Поряд з цим, Генеральний прокурор України поінформував представників іноземної сторони про основні досягнення відомства у сфері боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

«Подолання цих ганебних явищ є запорукою підвищення рівня довіри до правоохоронних органів з боку суспільства та законності у державі в цілому», – підкреслив Ю. Луценко.

За результатами зустрічей німецькою стороною висловлено підтримку та сприяння на шляху реформування органів прокуратури України у тому числі у розслідуванні актуальних кримінальних проваджень.

Крім цього, досягнуто домовленості щодо організації стажувань для молодих українських прокурорів у Генеральній прокуратурі федеральної землі Берлін з питань боротьби з тероризмом та торгівлею людьми.

 

 

За матеріалами управління міжнародно-правового співробітництва
та європейської інтеграції

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *