Громада у Мексиці представила Україну на гастрономічному фестивалі

Україну вдруге було представлено на щорічному Гастрономічному фестивалі народів світу «Ферія» в Гвадалахарі (Мексика).

Цього року українські активісти пригощали гостей фестивалю традиційними українськими стравами в «колибі», розповідали про культуру та історію в інформаційному куточку, фотографували на фоні фестивального «символу» – величезного воза прибраного в українські рушники, квіти та глечики, пишуть Global Ukraine News.

На фестивалі лунала українська музика  гурту «Океан Ельзи», а під час пригощання варениками гості передивлялися відео про Україну.

«Новинка цього сезону – величезна імпровізована вишиванка, на якій гості фестивалю замість червоного стібка наклеювали стікер з побажаннями Україні! Але найяскравішим моментом стала презентація України на сцені! Стандартний вихід представників країн в національних костюмах наша хореограф Катерина перетворила на справжнє дійство: і хлопці, і дівчата не виходили, а витанцьовували на сцену! Після показу національних костюмів Україна презентувала народний танець, та такий запальний, що коли Катерина покликала бажаючих повчитися українським танцями, на сцені не було де яблуку впасти! Вдруге ми отримали дуже позитивні відгуки щодо організації нашого стенду і проведення заходу. І гості, і інші учасники називають його найкращим і в цьому році! Дякую всім і кожному, громаді і гостям фестивалю!» – розповідає координатор української громади в Гвадалахарі Олена Клопота. GU

Нагадаємо, майже 10 тисяч відвідувачів зібрав Український фестиваль у Вашингтоні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *