Ігор Стокоз: нам необхідно переглянути свої підходи до розвитку суспільства та навчитися жити по-новому

29 березня у Святогірську на базі готельно-туристичного комплексу «Зелений гай» відкрилася конференція, у якій взяли участь  ініціативні групи Бахмута, Дружківки, Костянтинівки, Краматорська, Святогірська, Слов’янська, Лимана, Родинського, Покровська, Великої Новосілки, Селідового з метою підведення підсумків та представлення громадами-учасниками результатів реалізації проекту «Підтримка стабілізації громад на Донбасі» Міжнародної організації з міграції, що фінансується урядом Японії.

«Проект стартував в Донецькій та Луганській областях в 2015 році. Ми почали з восьми громад, що були готові працювати задля інтеграції та соціальної згуртованості. Але сьогодні вже налічується 20 громад, що представляють Донбас. Це означає, що проект росте, розвивається. Конфлікт на Сході України з 1,5 мільйонами внутрішньо-переміщених осіб у більшості розглядається як виклик і додатковий тягар для приймаючої сторони, що призводить до дискримінації. На нашу думку, цей процес переміщення відкриває нові можливості для приймаючих громад, розвиваючи економіку, культуру та соціальну інфраструктуру. Окремо хочу подякувати Донецькій облдержадміністрації за підтримку та допомогу у ефективній реалізації проекту», – сказав керівник офісу МОМ у Краматорську Владислав Курінний.

«Донецька обласна адміністрація приділяє багато уваги розвитку людського потенціалу. Кошти, що виділяються в області на освіту, мабуть, найбільші в Україні. Ми започаткували нову програму, виділивши 150 мільйонів гривень на навчання представників громад, молодих бізнесменів, що будуть їздити у Східну Європу, а потім втілювати ці принципи на Донеччині. Та криза, що сьогодні існує в Україні, поставила нас перед вибором. З одного боку це загроза, з іншого – шанс. Нам доведеться вчитися жити по-новому, переглянути свої підходи до навколишнього середовища та розвитку суспільства», – наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *