Канадський фотограф видав книгу зі знімками автобусних зупинок в Україні

Канадський фотограф Крістофер Хервіг проїхав 30 тисяч кілометрів пострадянського простору в пошуку химерних автобусних зупинок.

Незважаючи на те, що СРСР розпався більше 25 років тому, пейзажі колишніх радянських держав досі прикрашають незвичайні архітектурні форми. Канадець Крістофер Хервіг звернув увагу на оригінальні автобусні зупинки часів Радянського Союзу, пише Daily Mail.

Для того, щоб зібрати велику колекцію знімків таких зупинок, він відвідав 13 країн: на машині, автобусі і таксі Хервіг об’їздив Україну, Казахстан, Туркменію, Узбекистан, Киргизію, Таджикистан, Молдову, Вірменію, Грузію, Литву, Латвію, Білорусію та Естонію.

Ідея фотографувати автобусні зупинки виникла у Крістофера Хервіга спонтанно. Коли в 2002 році він їхав на велосипеді з Лондона до Санкт-Петербурга, то поставив перед собою завдання робити по одній хорошій фотографії щогодини, передає НВ.

Дорогою фотограф помічав різні деталі: димові труби, вуличні графіті, розвішаний на мотузках одяг і людей, які чекають автобуси на зупинках. На останньому Хервіг зосередився настільки сильно, що інтерес переріс у проект, результатом якого стало видання книги Радянські автобусні зупинки.

«Я зрозумів, що за залізною завісою і кліше про Радянський союз мільйони людей жили, мріяли і творили мистецтво у буденних речах», – зазначив Крістофер Хервіг.

Фото © Christopher Herwig/FUEL Publishing

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *