Проблеми психологічного вигоряння і душпастирська допомога персоналу обговорювалися на кафедрі пенітенціарної етики в ІКВС

28 березня 2017 року в рамках діяльності Опорної кафедри при Інституті кримінально-виконавчої служби відбулася зустріч з магістрантами, що завершували курс пенітенціарної психології із представниками місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі» священиками Павлом Основенком і Костятном Пантелеєм. Вони прибули на запрошення професорів ІКВС Тамари Кушнірової та Максима Палія.

На базі кафедри практичної психології та опорної кафедри пенітенціарного душпастирства і пенітенціарної етики відбулася зустріч здобувачів магістратури факультету психології з представниками релігійних організацій на тему: «Професійна деформація працівників ДКВС». У ній взяли участь: протоієрей Костянтин Пантелей – керівник Відділу Курії УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України; протоієрей Павло Основенко – голова відділу УПЦКП по духовному вихованню в місцях позбавлення волі. Модератор – кандидат психологічних наук, доцент Кушнірова Тамара Василівна.

В ході зустрічі були обговорені проблеми впливу середовища, в якому здійснюється службова діяльність працівників кримінально-виконавчої служби,  специфічних особливостей умов праці, які накладають відбиток на особистість працівника та спричиняють негативні зміни в ній, на формування професійної деформації та професійного вигорання. Окремо була приділена увага темі очищення душі через Християнський піст.

Практичні працівники – здобувачі магістратури факультету психології висвітлювали актуальні проблеми професійної деформації та емоційного вигорання з власного досвіду та обговорювали з протоієреями шляхи їхньої профілактики.

За підсумками зустрічі протоієрей Костянтин Пантелей та протоієрей Павло Основенко подарували учасникам зустрічі книжки «Слідами Христа в часі Великого посту» за авторством о. Льва Лаврентія Голдейда, ЧСВВ, які практичні працівники зможуть використовувати в подальшій діяльності. 

Також цього дня на кафедрі кримінології відбулося ознайомлення курсантів IV курсу – майбутніх працівників підрозділів кримінально-виконавчої служби з підходом капеланів у зіткненні з кримінальною субкультурою.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *