У Краматорську провели засідання з питань аналізу злочинності серед дітей

28 березня відбулося засідання Координаційної ради у справах дітей облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Стокоза з питання: «Аналіз злочинності серед дітей Донецької області за 2016 рік та заходи щодо її попередження у 2017 році».

В  роботі ради  взяли участь: радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук,  представники управління кіберполіції  Департаменту поліції України, ювенальної юстиції  прокуратури Донецької області, територіальних підрозділів ювенальної превенції ГУНП в Донецькій області, начальники служб у справах дітей міст і районів, представники міжнародних громадських організацій.

Доповів про стан злочинності в області серед неповнолітніх  заступник начальника відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУ НП в Донецькій області, підполковник поліції  Костянтин Ликов.

В ході обговорення питання учасниками зазначено, що  незважаючи на те, що декілька років поспіль в Донецькій області  спостерігається зниження рівня дитячої злочинності (в 2016 році неповнолітніми скоєно 463 злочини, що на 43 злочини менше ніж у 2015 році), це питання залишається  актуальним.

Майже кожен другий злочин, скоєний неповнолітніми, відноситься до категорії тяжких або особливо тяжких.

Із  318 неповнолітніх, які брали участь у скоєнні злочинів, 75%              (239 дітей) –  це учні загальноосвітніх шкіл, учні ПТУ та студенти технікумів і вищих навчальних закладів.

Члени координаційної ради  і запрошені   проаналізували  основні причини та умови, які  сприяли  скоєнню злочинів дітьми, та обговорили питання координації і взаємодії всіх структур, причетних до охорони дитинства, щодо запобігання правопорушенням серед дітей, застереження їх від необачних вчинків.

Також на засіданні було обговорено проблему, яка останнім часом стала поширюватися, в тому числі і в нашій області, – це боротьба з кіберзлочинами проти дітей, особливо доведення їх до самогубства.

В області вже проводиться відповідна робота, насамперед – це  роз’яснювальна робота  з батьками.

За підсумками обговорення підготовлено рішення Координаційної ради, яке буде направлене для виконання структурним підрозділам, відомствам, установам, організаціям, які працюють в інтересах дітей.

Служба у справах дітей облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *