Зведені дані АТО – 29 березня 2017

Луганський напрямок

Ситуація залишається незмінною. Ворог продовжує відкривати вогонь з мінометів калібрів 82 та 120 мм по позиціям Збройних сил України. Зокрема, бойовики здійснили два мінометних обстріли у Кримському, три – у Троїцькому та чотири – у Новозванівці. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулось 11 обстрілів, зокрема – 7 з важкого озброєння.

Донецький напрямок

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, вчора найнеспокійніше було на світлодарські дузі та в районі Авдіївки.

Окупанти протягом дня здійснили декілька коротких мінометних обстрілів по Луганському, а після 11-ї вечора відкрили потужний вогонь з мінометів калібру 120-мм по місту, під час якого було випущено більше 60 снарядів.

В районі горлівського периметру, ворог застосовував виключно легке озброєння.

В Авдіївці відбулось два ворожих мінометних обстріли, ще три припали на Кам’янку.

В районі Донецького аеропорту окупанти відкривали вогонь з кулеметів та гранатометів різних модифікацій.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулось 23 ворожих обстріли, з них – 11 з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Порівняно з минулими днями, ситуація тут помітно покращилась. Окупанти здійснили по  одному мінометному обстрілу в Красногорівці та Тарамчуку. У решті епізодів порушення режиму припинення вогню ворог застосовував легке озброєння. Снайперські групи противника відкривали вогонь у Гнутовому та Водяному. На відрізку лінії фронту від Павлополя до Широкиного  ворог неодноразово відкривав вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулось 27 обстрілів з боку бойовиків.

За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців отримали поранення.

Співробітники СБУ затримали бойовика, який намагався вїхати в Україну з Росії

Встановлено, що у березні минулого року мешканець Золотоніського району Черкаської області приєднався до лав НЗФ. Він був навідником-оператором БМП у так званому «9-му полку» і брав участь у бойових діях на Маріупольському напрямку. Також бойовик збирав інформацію про склад і озброєння українських військ та місця їхньої дислокації.

Ще у лютому 2017 року співробітники СБУ заочно оголосила бойовику про підозру у скоєнні злочину, передбаченому  ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України «Створення терористичної групи чи терористичної організації», та оголосили його у всеукраїнський розшук.

Вчора поліцейські Донеччини затримали 2 осіб, що підозрюються у співпраці з окупантами

Перший з них – 23-річний мешканець Слов’янська, який хуліганив у магазині, за що і був затриманий. Під час огляду його особистих речей правоохоронці знайшли у нього так звану «повістку», видану бандформуванням «ДНР». Затриманий розповів, що нещодавно в Донецьку його затримали бойовики, причому також за хуліганство. Щоб уникнути покарання, він погодився стати кулеметником в російсько-окупаційних військах, проте згодом злякався і втік. А так званою «повісткою» він хвалився перед друзями.

Другий затриманий – колишній бойовик. Відомо, що у 2014 році він чергував на блокпостах окупантів.

2 колишніх бойовиків, які покаялися і скористалися Програмою СБУ «На тебе чекають вдома», звільнено від кримінальної відповідальності

Перший з них – офіцер МВС України на пенсії, який навесні 2014 року, добровільно вступив до лав бандформування «ЛНР».

Зі зброєю в руках він патрулював та ніс чергування в м. Ровеньки Луганської області, охороняв адміністративні будівлі, захоплені бойовиками, а також мітинги, організовані на підтримку окупантів. Згодом він усвідомив злочинний характер своїх дій та добровільно припинив протиправну діяльність.

Другий – мешканець міста Лиман Донецької області. Він приєднався до бойовиків  у 2014 році і чергував на ворожому блокпосту. Розчарувавшись в ідеях сепаратизму, чоловік утік і тривалий час переховувався в Росії. Дізнавшись про Програму СБУ, колишній бойовик вирішив нею скористатися та повернувся на контрольовану українською владою територію Донеччини. Чоловік сприяв викриттю злочинів бойовиків, надавши органам слідства та оперативним підрозділам СБУ інформацію, яка використовується для документування злочинів окупантів.

Інформація ГУР МОУ

Розвідувальна група ЗСУ, яка нещодавно виконувала завдання за лінією фронту у Зайцевому, здобула чергові докази участі Росії у війні на Донбасі.

Наші розвідники знайшли бронежилет, каску та постріл до РПГ російського виробництва. Встановлено, що речі належать пораненому бойовику; він залишив їх під час втечі з місця бою.

Мінометники 1-ї окремої танкової бригади ЗСУ провели тактичні навчання з бойовою стрільбою

Мета заходу – вдосконалення навичок ведення бойових дій. Мова йде як про підтримку піхоти, так і про ураження окремо виявлених цілей. Під час навчань мінометники тренувалися вести розвідку, визначати координати цілей, тактичні переміщення та пересування в ході ведення вогню. Під час навчань були оцінені як дії розрахунків, так і дії командирів.

Варто зазначити, що у веденні вогню, використовувались сучасні засоби корегування, які показали відмінні показники під час ураження цілей.

Артилеристи провели навчання і справилися із завданням «на відмінно»

В районі проведення АТО перевіряли наскільки артилерійські підрозділи готові до виконання бойових завдань.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *