Ухвалено Обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське …

Ухвалено Обласну програму оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017 – 2019 роки

На засіданні колегії облдержадміністрації директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук презентувала проект Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017 – 2019 роки.
Необхідність прийняття Програми зумовлена завершенням терміну дії попередньої Програми та потребою комплексно вирішувати питання організації оздоровлення та відпочинку дітей Луганської області в сучасних економічних та політичних умовах.
Елеонора Поліщук акцентувала увагу на необхідності забезпечення повноцінного оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, зокрема дітей-сиріт та дітей, які проживають в населених пунктах на лінії розмежування.
Великою проблемою області є обмеженість власної оздоровчої бази. Із 16 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, що залишилися на підконтрольній українській владі території області, тільки 6 на цей час мають змогу приймати дітей на оздоровлення. Голова обласної держадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз підкреслив необхідність відновлення роботи непрацюючих нині дитячих таборів та звернувся до керівників міськвиконкомів та райдержадміністрацій з вимогою розпочати цю роботу, щойно виникатиме така можливість.
Під час колегії йшлося також про підвищення ефективності виховної роботи, у тому числі, національно-патріотичного виховання, спортивно-оздоровчої діяльності дитячих закладів оздоровлення, підвищення професійного рівня фахівців, які працюють у сфері організації дитячого оздоровлення та відпочинку, забезпечення змістовного та безпечного перебування дітей в оздоровчих закладах.
Зазначено, що вирішувати проблеми дитячого оздоровлення можливо лише спільними зусиллями органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.
Реалізація заходів Програми сприятиме формуванню позитивно орієнтованих культурних потреб дітей та підлітків, їхнього прагнення до саморозвитку, самовдосконалення, збереження власного здоров’я, дотримання здорового способу життя, а також зменшенню темпу розвитку негативних явищ в дитячому та підлітковому середовищі.
Програмою передбачено фінансування із бюджетів усіх рівнів закупівлі послуг з оздоровлення та відпочинку дітей на суму 68,7 млн грн. Також передбачено 17 млн грн на реконструкцію обласних закладів оздоровлення та відпочинку, яка розпочнеться одразу після встановлення стійкого миру.
Рішенням засідання колегії облдержадміністрації ухвалено проект Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей «Луганське літо» на 2017 – 2019 роки.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *