В Києві Cтартувала Школа соціальних інженерів

18-19 березня 2017 року в м. Києві стартувала Social Engineer School – Школа соціальних інженерів – новий проект Комісії УГКЦ Справедливсть та Мир у співпраці із Українською Соціальною Академією.

Метою Школи є підтримка сталого розвитку громадянського суспільства шляхом навчання та підвищення компетентності громадських лідерів та менеджерів неприбуткового сектору України.

Школа соціальних інженерів є відповіддю Комісії на зростаючу потребу суспільства і держави в громадянській політиці управління соціокультурними процесами, задля досягнення гармонійних та результативних суспільних відносин та розвитку громадянських компетентностей в Україні.

Програма Школи розрахована на усіх бажаючих запустити громадський проект, розпочати кар’єру у сфері менеджменту неприбуткового сектору та здобути інструменти з просування вже існуючого проекту.

Для участі у програмі на конкурсій основі було відібрано 18-ть представників громадських організацій, студентів та громадських активістів з поміж понад 60-ти бажаючих. Учасники Школи вже реалізовують наступні проекти:

· Inducto (Громадський офіс євроінтергації) – платформа моніторингу імплементації Договору про асоціацію між Україною та ЄС;

· Академія комунікації – платформа для розвитку дітей дошкільного віку;

· Med San Aidar – проект з допомоги постраждалим під час війни військовослужбовцям;

· Допоможемо Разом – проект з арт терапії для демобілізованих військовослужбовців;

· Правова Допомога – волонтерська програма правового захисту, спрямована на людей, які не мають матеріального ресурсу на оплату юридичних послуг;

Також на стадії розроблення проектних ідей, перебувають: «ЕкоФерма» – проектна ідея з екологічного підприємництва, «Урбан.in.ua» – проектна ідея з розробки он-лайн платформи для малих міст України, «Empаthy: Ideаs Lаb» – проектна ідея з курс тренінгів та симуляційних ігор для молоді.

Програма школи передбачає:

– трансформації ідей учасників у проект – розробка та робота над подальшою імплементацією ідеї в успішний проект;

– менторство – поради та консультації найкращих вітчизняних та зарубіжних фахівців громадського сектору;

– Грант на проект – кращий учасник отримає грант на реалізацію свого проекту;

– Стажування в Європі – краща проектна команда пройде стажування у Німеччині та Хорватії, де дізнається про європейський досвід управління громадським сектором.

Протягом 10-ти модулів Школи соціальних інженерів учасники, за допомогою українських та іноземних експертів і практиків, отримають практичний досвід управління організаціями та соціальними проектами, вирішення соціальних проблем та досягнення ефективних результатів у громадському секторі України.

Дана програма реалізовується за сприяння та підтримки Starkmacher.

Інформаційна Служба Комісії УГКЦ Справедливість і Мир

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *