За результатами опрацювань інформацій громадських активістів Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» органами прокуратури вживаються заходи до відшкодування збитків завданих неправомірними діями посадовців

Прокуратурою Херсонської області шляхом застосування представницьких повноважень вдалося вчасно відреагувати на факт порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» посадовими особами Каховської міської ради, які без проведення торгів уклали договір на постачання продуктів харчування для закладів освіти за цінами, які значно вище середньостатистичних цін по Україні.

Рішенням суду, яке набрало законної сили, договір на постачання продуктів на понад мільйон гривень визнаний недійсним.

Аналогічно за позовом прокуратури Івано-Франківської області визнано недійсним договір купівлі-продажу автомобіля для сімейного лікаря та рішення комітету з конкурсних торгів Городенківського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, яким до участі у процедурі закупівлі допущено пов'язаних між собою учасників.

Прокуратурою Миколаївської області вжито представницьких заходів та скасовано незаконне рішення Березанської районної державної адміністрації, яким у приватну власність фізичній особі надано земельну ділянку розташовану у межах прибережної захисної смуги Чорного моря.

Представниками Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» вчасно поінформовано органи прокуратури про рішення Кременчуцької міської ради про надання в оренду громадській організації нежитлового приміщення строком на десять років з орендною платою 1 грн за рік.

Разом з тим встановлено, що керівником громадської організації є керівник апарату міського голови. Прокуратурою Полтавської області розпочато кримінальне провадження.

Про подальші результати співпраці органів прокуратури та громадських активістів буде інформовано додатково.

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *