Завдяки втручанню органів прокуратури поновлено права держави на розробку нафтогазового родовища у Харківській області

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, прокуратура м. Києва звернулася з позовом про визнання права власності та витребування на користь держави в особі ПАТ «НАК «Надра України» 24 % частки у праві спільної часткової власності за договором про спільну інвестиційну та виробничу діяльність на геологічне вивчення з дослідно-промисловою експлуатацією і промисловою розробкою Сахалінського родовища.

Зазначена частка у праві спільної часткової власності продана ТОВ «Голден Деррік».

Договір купівлі-продажу цієї частки розірвано у судовому порядку, у зв’язку з чим ПАТ «НАК «Надра України» отримало всі підстави для її повернення у власність компанії.

З огляду на зазначене, Київський апеляційний господарський суд задовольнив позов прокурора, визнавши за ПАТ «НАК «Надра України» право власності на вказану частку.

Із цим рішенням погодився і Вищий господарський суд України.

Не полишаючи спроб позбавити державу її права на дослідно-промислову розробку родовища з метою пошуку і розвідки родовищ нафти і газу та отримання прибутку, відповідачі звернулися із заявою про перегляд рішення апеляційної інстанції за нововиявленими обставинами.

Однак, погодившись із доводами Генеральної прокуратури України, Вищий господарський суд України 22.03.2017 в задоволенні касаційних скарг відмовив, а рішення суду апеляційної інстанції залишив без змін.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *