Держсекретар США закликав НАТО обговорити позицію щодо агресії Росії в Україні

Держсекретар США Рекс Тіллерсон запевнив союзників у прихильності Сполучених Штатів всім колишнім домовленостям і в здатності НАТО захистити себе – в тому числі від російської агресії.

Виступаючи 31 березня в Брюсселі перед початком засідання міністрів закордонних справ країн Північноатлантичного союзу, Тіллерсон наголосив на необхідності обговорити спільну позицію в зв’язку з агресією Росії в Україні, передає Радіо Свобода.

«Ми очевидно хочемо обговорити позицію НАТО тут, в Європі, особливо в Східній Європі, у відповідь на агресію Росії в Україні й деінде», – сказав Тіллерсон.

Держсекретар також закликав союзників збільшити військові витрати до двох відсотків від ВВП. Домогтися цього або підготувати план з виконання поставленого завдання члени НАТО повинні до саміту альянсу, запланованого на травень, сказав Тіллерсон.

Рекс Тіллерсон вперше бере участь у засіданні міністрів країн НАТО як держсекретар США.

Зустріч міністрів є підготовкою до призначеного на 25 травня саміту НАТО, який планує відвідати президент США Дональд Трамп. Раніше багатьох союзників США по НАТО стурбували передвиборчі заяви Трампа, який називав альянс «застарілим» і висловлював бажання мати тісніші відносини з Росією.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ 30 березня відкинув побоювання, що Трамп не настільки відданий питанням трансатлантичної безпеки, як його попередники.

Нагадаємо, американські сенатори прийняли резолюцію на підтримку України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *