Генеральною прокуратурою України захищено права територіальної громади міста Одеси на землю вартістю понад 4 млн грн

Установлено, що земельні ділянки вартістю понад 4,3 млн грн, які розташовані у зеленій зоні м. Одеси, неподалік від урізу моря, вибули з комунальної власності Одеської міської ради поза її волею на підставі незаконних судових рішень, які скасовано за апеляційними скаргами прокурора.

Незважаючи на правомірність доводів прокурора, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував законне рішення суду апеляційної інстанції про задоволення позовних вимог заступника прокурора м. Одеси в інтересах держави в особі Одеської міської ради до фізичних осіб про повернення землі територіальній громаді м. Одеси та залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким у задоволенні позову відмовлено.

Послідовно відстоюючи інтереси держави, Генеральна прокуратура України подала заяву до Верховного Суду України про перегляд судового рішення.

Найвищий судовий орган погодився з доводами прокурора і 29.03.2017 скасував ухвалу суду касаційної інстанції та залишив у силі рішення суду апеляційної інстанції, яким задоволено позовні вимоги прокурора.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *