Президент вручив державні нагороди військовим – слухачам та випускникам Національного університету оборони




Президент Петро Порошенко вручив високі державні нагороди офіцерам Збройних Сил – слухачам та випускникам Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського. Державні нагороди отримали одинадцять військовослужбовців, які відзначилися у захисті суверенітету та територіальної цілісності України. Президент також вручив «Золоті медалі» та дипломи з відзнакою кращими випускникам Національного університету оборони та передав ордери на квартири 25 військовослужбовцям.

Організатори церемонії подарували Главі держави символічний щит, виготовлений із осколків снарядів із зони АТО, оздоблений хрестом – емблемою Збройних Сил України. Автор композиції – учасник бойових дій Сергій Васютін, який за професією є зварювальником-муляром.

Серед нагороджених медаллю «За військову службу Україні» слухач Інституту оперативного забезпечення та логістики Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського, підполковник Сергій Ганжа.

В період з 1 лютого по 8 липня 2015 року брав участь у захисті України від агресора на території Луганської та Донецької областей  на посаді командира зведеної маневреної групи радіоелектронної боротьби. Підполковник Ганжа виконував завдання ведення радіорозвідки, пошуку та виявлення радіоліній системи управління частинами противника, радіоелектронних засобів диверсійно-розвідувальних груп тощо. Завдяки аналізу результатів контролю радіоелектронної обстановки було виявлено 6 місць ймовірного знаходження пунктів управління безпілотних літальних апаратів, 22 випадки прольоту безпілотних літальних апаратів у районі базового табору та у секторах зони АТО, 16 районів знаходження диверсійних розвідувальних груп противника на контрольованій силами АТО території, 5 районів знаходження пунктів управління діями диверсійних розвідувальних груп противника на непідконтрольній силам АТО території та побудувати схему управління підрозділами противника.

Медаллю «За військову службу Україні» також нагороджено полковника Сергія Заболотного, який брав участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей з 19 травня по 5 вересня 2014 року та з 28 листопада 2015 року по 17 жовтня 2016 року. Навесні 2014 року Сергій Заболотний особисто брав участь в обороні та визволенні сіл Рубіжне, Червона Поляна міст Сватове, Щастя, Лутугине, Антрацит, селища Металіст. В ході бойових дій вміло керував діями підрозділів, під його керівництвом була проведена операція з виведення батальйону бригади із оточення без втрат. Під час виконання бойового завдання 30 серпня 2014 року поблизу Лутугиного потрапив під масовий артилерійський обстріл з боку незаконних збройних формувань, внаслідок чого отримав поранення.

Серед нагороджених також підполковник Володимир Михайленко. У період з 26 червня по 27 вересня 2014 року брав участь у виконанні завдань в зоні проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей в секторі «А». Перебуваючи під періодичним вогневим впливом противника, підполковник Михайленко виконував завдання з евакуації пошкоджених зразків озброєння та військової техніки з місця бойових дій, зокрема поблизу міста Щастя, села Весела Гора. Особисто брав участь в евакуації 21 одиниці озброєння та військової техніки, вміло керував підлеглим особовим складом та не допустив втрати озброєння, військової техніки та особового складу.

ф

Участь Президента в урочистостях з нагоди випуску в Національному університеті оборони України ім. І.Черняховського

31 березня 2017 року – 12:55







































































ф

Участь Президента в урочистостях з нагоди випуску в Національному університеті оборони України ім. І.Черняховського

31 березня 2017 року – 12:55


















Президент Петро Порошенко передав Оксані Кизило, вдові загиблого капітана Андрія Кизила, удостоєного звання Герой України посмертно, орден «Золота Зірка», 31 березня 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка





























одПов’язані документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №87/2017


Про відзначення державними нагородами України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *