Розширення співпраці Донецької служби зайнятості з об’єднаними територіальними громадами області

Налагодження та розширення співпраці з об’єднаними територіальними громадами є пріоритетним завданням Донецької обласної служби зайнятості. Головною метою такого співробітництва на паритетних засадах є створення нових робочих місць та організація і залучення незайнятого населення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, які є реальною альтернативою безробіттю та джерелом соціальної і матеріальної вигоди.

«У рамках адміністративно-територіальної реформи в Україні утворено 414 об’єднаних територіальних громад. Найбільш важливі для людей повноваження передано саме на цей рівень. Тому для нас важливо налагодити відповідну роботу з головами громад, поінформувати їх про послуги та можливості державної служби зайнятості, обговорити з ними питання щодо створення нових робочих місць, організації громадських робіт на території громад тощо» – зазначив Валерій Ярошенко на розширеній нараді державної служби зайнятості.

На сьогоднішній день тісну співпрацю налагоджено з сьома об’єднаними територіальними громадами Донецького регіону за наступними напрямками:

  • Організація громадських та інших робіт тимчасового характеру
  • Підбір кадрів роботодавцям з використанням новітніх інформаційних технологій (відео-резюме, відео-вакансії, онлайн-співбесіди та інше)
  • Інвестиційні та інші проекти місцевого розвитку
  • Сприяння укомплектуванню кадрами роботодавців громади, в тому числі з числа внутрішньо переміщених осіб
  • Підвищення кваліфікації мешканців громад за сприянням Служби зайнятості з урахуванням поточної та перспективної потреби роботодавців
  • Створення нових робочих місць та легалізація зайнятості

Керівники обласного та базових центрів зайнятості особисто відвідують утворені об’єднані територіальні громади. Під час спілкування головам громад надається інформація  про послуги та можливості державної служби зайнятості, обговорюються нагальні та перспективні питання. З метою економії фінансових ресурсів та запобігання додаткових матеріальних витрат з боку громад, для здійснення комунікативних зв’язків та обміну інформацією, службою зайнятості запропоновано використання новітніх онлайн-технологій, електронних сервісів та віддаленого користування послугами служби зайнятості.

29 березня 2017 року у селищі Миколаївка Слов’янського району відбулась робоча зустріч керівників Донецької обласної служби зайнятості з першим заступником голови Миколаївської територіальної громади Сергій Павленко. У заході брала участь представник продовольчої програми ООН в Україні «World Food Programme» Юлія Димковська. Під час заходу були визначені шляхи співпраці та головні напрямки співробітництва щодо організації громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *