В храмі св. Миколая Чудотворця молилися Хресну дорогу

В п’ятницю, 31 березня, у храмі святого Миколая Чудотворця м. Харкова  відбулась Хресна Дорога, яку очолив Екзарх Харківський Владика Василій (Тучапець).

Автор цьогорічних молитовних роздумів Хресної дороги – ієромонах Віктор Квасній, ЧСВВ, секретар Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, провідник реколекцій, член Патріаршої комісії у справах монашества. Тексти цієї Хресної дороги, поряд із роздумуванням над страстями Ісуса Христа, звертаються до слів повчань законоположника спільнотного монашого життя святого Василія Великого та до подій із життя святого Йосафата та визначних представників василіянського монашества, які відзначалися своєю завзятістю у наслідуванні Христа, ревністю у служінні Церкві та народові, а також були живими свідками Євангелія для всіх, хто їх оточував.

“Хресна дорога” – це богослуження, що спонукає нас до глибокої задуми над терпіннями Ісуса Христа в часі Його шляху від дому Пилата до гори Голгофи, що поблизу Єрусалиму. Оскільки не кожен може відвідати це місце терпінь, Церква закликає нас духовно переживати 14 умовних зупинок (стацій) Страждального Христа, які також нагадують нам і наші щоденні терпіння.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *