Юрій Гарбуз: Я зроблю все можливе задля створення сучасної обласної …

Юрій Гарбуз: Я зроблю все можливе задля створення сучасної обласної онкологічної лікарні

31 березня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер, роботу якого відновлено на базі Кремінської районної лікарні.
Юрій Гарбуз подякував лікарям за професійну самовідданість, адже попри нестачу медичного обладнання, відсутність належних побутових та санітарних умов, необхідних для догляду за пацієнтами, вони працюють цілодобово.
«Низький вам за це уклін! – наголосив Юрій Гарбуз. – Я роблю все від мене залежне задля найскорішого створення сучасної обласної онкологічної лікарні. Наразі вдалося заручитися підтримкою у цьому питанні з боку Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб», – запевнив очільник області.
На цей час поліклінічний прийом здійснюється за напрямками «Онкологія», «Онкохірургія», «Онкогінекологія» та «Онкоотоларингологія». Проводиться хірургічне та хіміотерапевтичне лікування.
Стаціонар обласного онкодиспансеру нараховує 39 ліжок, але потреба – 160.
Слід відзначити, що на підконтрольній Україні частині області на обліку перебуває близько 17 тисяч хворих на рак. Тільки за минулий рік виявлено 2234 нових випадків захворювань.
У 2016 році проліковано 2930 людей, що майже на тисячу більше, ніж в попередньому році (2033 особи).
Виконано близько 950 оперативних втручань, у тому числі й підвищеного ступеня складності ( 2015 рік – 778).
Проведено 1945 циклів хіміотерапії 511 хворим (2015 рік – 1213 циклів 331 хворому).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *