Увага журналістам Харківщини! Оголошено обласний творчий конкурс «Часопис – 2017»

Правління Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України оголошує обласний творчий конкурс «Часопис – 2017».

Для друкованих ЗМІ встановлені номінації:

«Краща районна газета» (запрошуються до участі також міськрайонні та міські газети, крім газет обласного центру);

«Краща галузева газета» (для газет навчальних закладів, організацій та підприємств).

Для участі у конкурсі необхідно надати 5 – 6 номерів видання.

Вважаємо необхідним дати роз’яснення щодо головних критеріїв, за якими буде здійснюватися оцінка:

1. Різноманітність самостійних ексклюзивних матеріалів.

2. Баланс у загальному контексті матеріалів про офіційні заходи влади (керівництва) і матеріалів про життя регіону (галузі, установи) на користь останніх.

3. Відповідність матеріалів головним журналістським стандартам (баланс думок, оперативність, посилання на джерела, відокремлення фактів від коментарів, точність, повнота представлених фактів).

4. Дизайн видання (колір, верстка, різноманітність графічних елементів, розмір світлин, оформлення заголовків).

Персонально штатні та позаштатні журналісти, які працюють у друкованих ЗМІ, Інтернет-виданнях, на телебаченні та радіо, мають можливість брати участь у конкурсі за такими жанровими номінаціями:

«Новини» (інформаційні жанри);

«Аналітика» (статті, огляди, аналітичні інтерв’ю);

«Публіцистика» (включає в себе нариси, памфлети, фейлетони есе);

«Журналістське розслідування».

Для журналістів-початківців передбачена окрема номінація «Вдалий дебют».

Крім того, оголошуються 3 тематичних номінації:

1. «Там, де чути гармати» (матеріали безпосередньо із зони АТО).
У цьому конкурсі можуть приймати участь як редакції у цілому, так і окремі журналісти індивідуально. Ніяких жанрових обмежень не передбачено.

2. «Чужого лиха не буває» (Усе, що пов’язано з волонтерською діяльністю, допомогою переселенцям, постраждалим, тощо).

3. «Кращий журналістський проект для дітей або підлітків».

На конкурс приймаються матеріали, оприлюднені з 1 червня 2016 по 10 травня 2017 рр. Журналісти радіо та телебачення, крім текстів, надають також відео-, аудіозаписи (диски). Журналісти Інтернет-видань надають роздруківки своїх текстів (з посиланням). Номінація «Вдалий дебют» передбачає, що саме за означений період претендент зробив перші кроки у професійній журналістиці, які гідні заохочування.

Журі залишає за собою право як відзначати переможців у кожній номінації для друкованих, Інтернет та електронних ЗМІ окремо, так і не відзначати за відсутністю поданих матеріалів гідного рівня.

Для фотокореспондентів друкованих та Інтернет ЗМІ передбачені номінація «Краща фоторобота». (Будуть розглядатися як окремі світлини, так і фоторепортажі). Для працівників телебачення – «Краща операторська робота»).

Роботи необхідно направляти журі із супровідним листом (від редакції або особисто від претендентів), у якому надати стислі анотації до поданих матеріалів, реквізити редакційних колективів-учасників конкурсу, а також указати ПІБ, посаду, телефон авторів робіт. Надсилати або привозити за адресою: 61052, Харків, вул. Благовіщинська,4, редакція газети «Селянська газета». Тел. для довідок: (057) 717-61 -11; (057) 757-40-63; (098) 005-35-14; (066) 826-98-28.

Журі приймає матеріали на конкурс до 15 травня ц.р. Оголошення переможців конкурсу та нагородження їх пам’ятними відзнаками традиційно відбудеться під час святкування Дня журналіста України – напередодні 6 червня 2017 р.

Правління ХОО НСЖУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *