В області реформовано 11 територіальних управлінь Пенсійного фонду України …

В області реформовано 11 територіальних управлінь Пенсійного фонду України – апаратна нарада голови ОДА

На апаратній нараді голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза йшлося про реорганізацію управлінь Пенсійного фонду України Луганської області та створення відділених робочих місць по прийому громадян з питань пенсійного забезпечення та про готовність місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування до купального сезону.
Начальник Головного управління України в Луганській області Ольга Шарунова розповіла, що у І кварталі 2017 року вже реорганізовано 11 територіальних управлінь Пенсійного фонду області.
З них п’ять об’єднаних територіальних управлінь, а саме: Біловодський, Білокуракинський, Марківський, Рубіжанський та Старобільський. Територіальні управління Пенсійного фонду області у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Попаснянському та Станично-Луганському районах залишилися у незмінному вигляді.
Реформування сприятиме, у першу чергу, скороченню адміністративних витрат та оптимізацію керівного складу управлінь та є важливим етапом на шляху створення якісно нової системи пенсійного забезпечення громадян.
Наступним питанням, яке було запропоновано на розгляд присутніх озвучив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Володимир Мирошниченко. Він доповів, що у Луганській області облаштовано тільки два місця масового відпочинку людей на воді (ставок скляного заводу м Лисичанська і Старобільський міський пляж на р. Айдар).
Інші 11 місць, які визначені місцями масового відпочинку людей на воді, не обладнані відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах. Місцевими органами самоврядування проігноровано виконання вищевказаних правил.
27 березня поточного року протокольним рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено «План заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах протягом купального сезону 2017 року». Наразі містами та районами План заходів не виконується у зв’язку з відсутністю коштів.
Варто зазначити, що вирішення питання безпеки відпочинку громадян на водних об’єктах вимагає комплексного підходу всіх органів влади. На обладнання одного місця масового відпочинку людей на воді необхідно близько 4,7 тис. грн.
Для оптимізації роботи і швидкого реагування на надзвичайні ситуації на воді необхідно створення в Новопсковському районі рятувально-водолазної станції. Наразі питання щодо створення станції узгоджено з райдержадміністрацією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *