Інститут міжнародних відносин провів першу науково-практичну конференцію у …

Інститут міжнародних відносин провів першу науково-практичну конференцію у Сєвєродонецьку

I Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку наукових досліджень у контексті глобалізаційних змін: освіта, політика, економіка, міжкультурна комунікація» відбулася сьогодні в Інституті міжнародних відносин Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля, який працює у Сєвєродонецьку.

До оргкомітету конференції під головуванням ректора університету, доктора технічних наук, професора Ольги Поркуян, також увійшли представники університетів з України, Латвії, США, Болгарії.

На відкритті пленарного засідання від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза науковців, викладачів, студентів та гостей міжнародної конференції привітала його заступник Ольга Лішик.

«Ми зацікавлені у тому, щоб мешканці Луганщини продовжували навчатися у місцевих вищих навчальних закладах, – зазначила вона. – Тому ми намагаємося зберегти кадровий потенціал області, бо наші науковці повинні буди корисними на Луганщині і в Україні».

Заступник голови облдержадміністрації наголосила, що для науки головне мати надійну підтримку. І зі свого боку обласна влада фінансово допомагає переміщеним вишам задля їхнього відродження та подальшого розвитку наукового потенціалу Луганської області.

Також успіхів учасникам науково-практичної конференції побажали проректор СНУ ім. Володимира Даля Едуард Потапенко та директор Інституту міжнародних відносин Олексій Целіщев.

На п’яти паралельних тематичних секційних засіданнях цього дня пролунали доповіді науковців та студентів з мовної освіти та професійної підготовки фахівців у полікультурному просторі ХХІ сторіччя; міжнародної економіки щодо діяльності підприємств, інтелектуальних технологій, туризму і сфери послуг; проблем та перспектив розвитку світового політичного процесу; мови та літературі в контексті культури і міжкультурної комунікації, освітніх досліджень в умовах інтеграції України до світового наукового простору.

Інститут міжнародних відносин провів першу науково-практичну конференцію у Сєвєродонецьку

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *