Руслан Кравченко: Більшість клопотань сторони захисту не ґрунтуються на дійсності та подавалась тільки для того, щоб затягнути час

У понеділок, 29 травня 2017 року, в Оболонському районному суді м. Києва відбулося підготовче судове засідання у справі про державну зраду екс-президента В. Януковича. У судовому засіданні оголошено перерву до 16 червня 2017 року.

Під час брифінгу прокурор Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Руслан Кравченко повідомив, що сторона захисту подала заяву самого обвинуваченого В. Януковича, у якій зазначено, що він не зраджував народ України. «На думку сторони обвинувачення, він зрадив кожного українця і свою країну», – додав він і уточнив, що стороною обвинувачення це буде доведено всіма доказами, які були зібрані під час досудового розслідування, проте кінцеве рішення приймає виключно суд.

Також Руслан Кравченко прокоментував велику кількість клопотань сторони захисту і зазначив, що, «на думку сторони обвинувачення, більшість з них не ґрунтуються на дійсності та подавалась тільки для того, щоб затягнути час».

Крім того, прокурор Головної військової прокуратури вкотре наголосив, що органи досудового розслідування не допустили жодних порушень щодо процедури оголошення підозри В. Януковичу. Він пояснив, що повідомлення про підозру було направлено на всі відомі адреси проживання та місцезнаходження колишнього президента, також через міжнародно-правове доручення на Генеральну прокуратуру РФ, після чого відповідно до ст. 42 КПК України В. Янукович рахується підозрюваним, що будо підтверджено слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва під час надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування.

«Ніяких порушень не було, В. Янукович з 28 листопада має статус підозрюваного, а після направлення обвинувального акту до суду став обвинуваченим», – зауважив Руслан Кравченко.

Нагадаємо, 14 березня 2017 року Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо екс-президента України В. Януковича, який підозрюється у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України), пособництві в умисних діях, вчинених представниками влади та службовими особами Російської Федерації з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України) та пособництві у веденні агресивної війни проти України (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України).

4 травня 2017 року, в Оболонському районному суді м. Києва розпочалось підготовче судове засідання у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *