Краматорськ з лекцією відвідав Павло Гриценко

Сьогодні у Краматорську у будівлі Краматорської міської ради за підтримки керівника Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського та народного депутата Олега Недави відбулася лекція директора Інституту української мови НАН України Павла Гриценко. Павло Юхимович розповів про розвиток української мови, її основні проблеми та подарував Павлу Жебрівському словники української мови.

«Донеччина – це споконвічні українські землі. Я та Олег Недава, який також сприяв приїзду нашого шановного гостя, готові докласти максимум зусиль, щоб повернення української мови почалося з Донеччини. Наш північний сусід роками вкладав кошти, щоб тут люди забували все українське, тому повернення до витоків – це те, що нам потрібно і Донецька область стане цим стрижнем», – наголосив керівник Донецької ОДА Павло Жебрівський.

«Немає мов ворожих, і мови між собою не ворогують. Є люди, політичні партії, які використовують мову для розв’язування мовних питань. Наукою доведено, що українська мова бере свої витоки з праслов’янської мови, а писемність на українських теренах виникла ще до прийняття християнства. А стосовно ідей квазі-республік, то немає луганської чи донецької мов, а є тільки українська», – підкреслив директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністраці

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *