Санкції по-російськи: в РФ спалили 206 кілограм червоної ікри

Співробітники управління Россільгоспнагляду по Білгородській області спалили 206 кілограмів червоної ікри горбуші американського виробництва. Згідно з маркуванням продукт був призначений для України, повідомляється на сайті відомства.

“Посадовими особами управління Россільгоспнагляду по Бєлгородській області та правоохоронних органів на трасі Москва – Крим у селища Івня був затриманий автомобіль, в якому знаходилося дев’ять коробок червоної ікри горбуші. Загальна вага вантажу — 206 кілограмів. Коробки були складені в багажнику та салоні легкового автомобіля”, — йдеться в повідомленні.

Пояснюється, що у власників вантажу, жителів Ростовської області, не було ветеринарно-супровідних документів на продукцію, крім того, температурний режим перевезення вантажу був порушений. При огляді також з’ясувалося, що на коробках є маркування, згідно з якою ікра була проведена в США, а країною-одержувачем є Україна.

“Відповідно до “Правил знищення сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, включених до переліку сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства, країною походження яких є Сполучені Штати Америки, країни Європейського Союзу, Канада, Австралія, королівство Норвегія, Україна, республіка Албанія, Чорногорія, республіка Ісландія і князівство Ліхтенштейн і які до 31 грудня 2017 року заборонено до ввезення в Російську Федерацію” … продукція була знищена співробітниками управління Россільгоспнагляду по Білгородської області шляхом спалювання “, — також повідомляє відомство.

Джерело: РІА Новини (РФ)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *