За результатами співпраці між органами прокуратури та громадськістю розслідується ряд кримінальних проваджень за злочини у сфері службової діяльності

Прокуратурою Полтавської області за співпраці з активістами 8 червня 2017 року розпочато та здійснюється досудове розслідування за фактом подання завідомо недостовірних відомостей в декларації за 2016 рік депутатом Полтавської обласної ради (ст. 366-1 КК України).

Встановлено, що чиновник не задекларував 6 земельних ділянок, грошова оцінка яких складає 963 тис 720 гривень, а також отримані від приватної фірми готівкові кошти в сумі 8 млн 765 тис гривень.

Прокуратурою Вінницької області за інформацією представників Всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» установлено, що службові особи відділу освіти Іллінецької райдержадміністрації за попередньою змовою із керівництвом одного з товариств збільшили вартість 1-єї тони вугілля, що призвело до зайвих виплат з бюджету в сумі понад 100 тис гривень. За цим фактом у травні цього року розпочато кримінальне провадження (ст. 191 КК України).

За інформацією активістів прокуратурою Рівненської області організовано досудове розслідування у провадженнях:

– за фактом порушення керівництвом комунального підприємства «Ринок» порядку ведення бухгалтерського обліку, незаконного працевлаштування робітників, завищення цін при будівництві торгового павільйону, несплату коштів за торгові місця тощо.

– за фактом протиправного винесення головою Дубровицької міської ради на розгляд виконокому міської ради питання, яке виходить за межі його повноважень, внаслідок чого розпочато незаконні земельні роботи на території парку в центрі м. Дубровиця.

– за фактом протиправного сприяння керівництвом Дубровицької міської ради керівнику комунального підприємства «Ринок» у звільненні із займаної посади та невжиття заходів до відшкодування збитків, завданих вказаному комунальному підприємству.

– за фактом службового підроблення та розтрати бюджетних коштів начальником управління освіти, молоді та спорту Дубровицької районної державної адміністрації Рівненської області.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *