Зведені дані АТО – 22 червня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців дістали поранення і травми.

Луганський напрямок

Ще до світанку противник здійснив 2 артилерійських обстріли по передових позиціях українських військ у Новоайдарському районі.

Після 19 години основні бойові дії велися у Попаснянському районі. Ворог тричі застосовував міномети, а також інтенсивно вів вогонь з легкого озброєння.

Також противник порушував режим тиші у Станично-Луганському районі та в Жовтому.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 13 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння. Всі ці епізоди, крім одного, сталися в темну пору доби. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Здебільшого окупанти порушували режим тиші на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – Опитне – Піски після 19 години. Противник двічі застосовував танки та 1 раз – БМП.

Також 1 обстріл стався у Луганському на світлодарській дузі. Він тривав 1 годину.

Під Горлівкою вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Бойові дії велися як вдень, так і вночі. У Старогнатівці та Лебединському відбулися мінометні обстріли. Дуже неспокійно вчора між північчю та 4 годиною було на ділянці фронту Гнутове – Водяне, де сталося кілька перестрілок між українськими військами та противником.

У Мар’їнському районі сталося 2 ворожих обстріли.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку противник порушив режим тиші 14 разів.

Днями у районі проведення АТО українські військові знайшли боєприпаси російського походження

Поблизу Сватового Луганської області виявлено 6 протипіхотних вистрибуючіх мін ОЗМ-72, а також артилерійський і танковий снаряд.

Також у районі світлодарської дуги правоохоронці знайшли 30-міліметровий постріл до гармати від БМП-2.

Ще один колишній бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Влітку 2014 року мешканець Волновахи під впливом російської пропаганди приєднався до НЗФ, і був приписаний до складу охорони будівлі так званої «Генеральної прокуратури «ДНР». Переконавшись в облудності ідеології «русского міра» та подальшому погіршенні криміногенної ситуації на окупованих територіях, він вирішив залишити бойовиків.

На Херсонщині тривають збори з випускниками ВВНЗ

Програма заходу підготовлена відповідно до досвіду АТО.  Молоді лейтенанти беруть участь в заняттях з вогневої, тактичної, інженерної підготовки, а також з військової топографії, тактичної медицини тощо.

На Львівщині офіцери запасу проходять бойовий вишкіл

Кілька сотень резервістів, які навчаються на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації офіцерів та сержантів, беруть участь у заняттях з вогневої, тактичної, розвідувальної підготовки й тактичної медицини.

У Західному оперативно-територіальному об’єднанні НГУ розпочались змагання екіпажів БТР

До змагань залучені 15 екіпажів, більшість з них вже виконували завдання в районі проведення АТО. Протягом першого дня учасники склали теоретичні заліки, виконали неповне розбирання та збирання озброєння БТР та здійснили водіння на пересіченій місцевості.

Через КПВВ «Новотроїцьке» до тимчасово неконтрольованих територій прослідували 12 вантажних автомобілів з гуманітарним вантажем

Вагтажівки перевозили продукти харчування, гігієнічні набори та будівельні матеріали загальною масою понад 233 т від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

В Одесі фахівці фізичної підготовки і спорту Сухопутних військ Збройних Сил України ознайомилися з методикою «БАРС» (додано ІАЦ)

У Військовій академії (м. Одеса) тривають навчально-методичні збори з фахівцями фізичної підготовки органів військового управління, військових частин Сухопутних військ Збройних Сил України, а також кафедр фізичного виховання та спеціальної фізичної підготовки вищих військових навчальних закладів. Викладачі кафедри теорії та організації фізичної підготовки Військової академії (м. Одеса) на чолі з її начальником полковником Ігорем Овчаруком організували для гостей інструкторсько-методичні та показові заняття зі спортивно-масової роботи, а також за бойовою армійською системою — «БАРС».

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *