Українські греко-католики Автрії здійснюють парафіяльне планування

У гірській місцевості Земмерінґ з 30 червня по 1 линя відбулася робоча зустріч новообраної церковно-пасторальної та фінансової рад греко-католицької парафії св. Варвари у Відні.

Перший день зустрічі було присвячено аналізу матеріалів, які розпрацювала робоча група «Стратегія розвитку УГКЦ 2020, Жива Парафія – місце зустрічі з живим Христом». о. Юрій Коласа, генеральний вікарій для католиків візантійського обряду в Австрії, представив «Посібник з пасторального планування”, та практичний порадник для парафіян «Управління Божими дарами», після чого відбулося жваве обговорення та дискусія.

Наступного дня засідання розпочалось з ранішньої Літургії. Розмірковуючи над Євангелієм дня від Матея 8, 14-23 про зцілення недужих і вигнання бісів, о. Тарас Шагала, парох св. Варвари, звернув в своїй проповіді увагу на те, що це було звичним щоденним обов’язком Христа брати на себе недуги людей і нести їх на собі. Таким чином він ще раз наголосив на важливості сумлінної та послідовної праці, до якої зобов’язались нові члени церковної ради у наступні 5 років для розбудови парафіяльного життя при храмі св. Варвари. При обговоренні численних цікавих пропозицій та визначенні пріорітетів пасторального планування церковна рада відштовхувалась від Резолюцій собору усіх громад УГКЦ в Австрії 2014 року, рішень Патріаршого Собору УГКЦ 2015, та рішень пособорових конференцій.

Для довідки:

19 березня 2017  відбулися нові вибори двох парафіяльних рад у всіх, без виключення, парафіях та душпастирських осередках в Австрії.

Після остаточного затвердження членів та перших установчих зборів новообраних парафіяльних рад, заплановані формаційні зустрічі з новообраними парафіяльними радами та відповідальними душпастирями  в цілій Австрії, для опрацювання  «Посібника з пасторального планування”, та практичного порадника для парафіян «Управління Божими дарами».  «Посібник з пасторального планування” вже є перекладений німецькою мовою для ужитку у всіх парафіях Ординаріату.

Перша формаційна зустріч з новообраними парафіяльними радами відбулася  в Інсбруку 7 травня 2017. За участю генерального вікарія о. Юрія Коласи та відповідального священика для душпастирства католиків візантійського обряду в Інсбрукській єпархії (українська греко-католицька громада) о. Володимира Волошина, було опрацьовано  «Посібник з пасторального планування”, та практичний порадник для парафіян «Управління Божими дарами».  

Прес-служба ординаріату для католиків візантійського обряду в Австрії

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *