Генпрокуратура розслідує зловживання службовим становищем службовими особами Фонду держмайна України, Мінпромполітики та ВАТ «Херсонський суднобудівний завод»

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання своїм службовим становищем службовими особами Фонду держмайна України, Міністерства промполітики України, ВАТ «Херсонський суднобудівний завод» під час внесення у 2011 році змін до пункту 11.6 договору купівлі-продажу акцій ДАХК «Чорноморський суднобудівний завод», що призвело до зменшення обсягу інвестиційних зобов’язань на суму понад 500 млн грн, чим спричинено тяжкі наслідки у вигляді збитків державі, пособництва службових осіб Міністерства промислової політики України службовим особам Фонду державного майна України під час внесення змін до вказаного договору, а також умисного доведення до банкрутства ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» службовими особами підприємства та службовими особами інших суб’єктів господарювання.

21.06.2017 ухвалами Печерського районного суду м. Києва накладено арешт на нерухоме майно ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» (виробничі цехи, комплекс складів, добудовочна набережна, комплекс пансіонату та інше, загалом 21 об’єкт), що розташовані у м. Миколаїв та с. Коблево Миколаївської області, а також на 99,87 % акцій товариства, власниками яких на даний час є дев’ять компаній, зареєстрованих в Україні та Республіці Кіпр, чим вжито заходів забезпечення вказаного кримінального провадження.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *