Тетяна Бакланова – срібна призерка чемпіонату Європи з шахів серед спортсменів з вадами слуху

З 7 по 12 липня в місті Лунд (Швеція) проходив 1-й індивідуальний чемпіонат Європи з шахів серед спортсменів з вадами слуху.

Донецьку область у складі збірної команди України представляли два спортсмени: заслужений майстер спорту Тетяна Бакланова з Маріуполя та кандидат у майстри спорту України Олексій Філіппських з Краматорська.

По закінченню останнього туру змагань Тетяна Бакланова опинилася на другій підсумковій позиції серед жінок.

Серед чоловіків Олексій Філіппських посів 17 місце.

Для довідки

Тетяна Бакланова народилась 27 жовтня 1972 року в м. Маріуполь Донецької області. Займається шахами з 6 років. З 1994 року є майстром спорту України міжнародного класу з шахів серед спортсменів з вадами слуху. У 1997 році закінчила Міжрегіональну академію управління персоналу. У 2006 році їй присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України» та гросмейстер ICSС.

Серед досягнень Тетяни Бакланової – перемоги на особистих чемпіонатах світу 1996 р. (Нідерланди), 2006 р. (Угорщина), 2008 р. (Швейцарія), 2012 р. (Казахстан), двічі в 2016 р. (Вірменія). Також вона здобула «золото» командних чемпіонатів світу 1998 р. (Швейцарія), 2014 р. (Хорватія), «золото» командних чемпіонатів Європи серед чоловіків 2007 р. (Болгарія), серед жінок 2015 р. (Азербайджан). Грала за збірну світу ICSС на всесвітніх шахових олімпіадах в Дрездені, Ханти-Мансійську, Стамбулі, Тромсе.

Управління з питань фізичної культури та спорту
Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *