Уряд удосконалив надання пільг окремим категоріям громадян На засіданні …

Уряд удосконалив надання пільг окремим категоріям громадян

На засіданні Кабінету Міністрів України затверджено проект постанови «Про внесення змін до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї», яка приводить положення зазначеної Постанови у відповідність до Закону України «Про внесення змін до статті 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Зазначеним Законом України передбачено надання з 1 липня 2017 року членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни пільг з оплати послуг за користування житлом, комунальними послугами, паливом, скрапленим газом, телефоном без урахування середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389.

Постановою внесено зміни до Порядку у частині виключення із переліку осіб, на яких поширюється його дія, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Разом з тим, Постановою надано право органам соціального захисту населення самостійно визначати право пільговиків з числа непрацездатних осіб на отримання пільг у разі зміни величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. До внесення змін такий розрахунок проводився за умови звернення пільговиків до органів соціального захисту населення.

За матеріалами

Мінсоцполітики України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *