Інформаційна прозорість, відкритість і доступність для громадян – один із …

Інформаційна прозорість, відкритість і доступність для громадян – один із пріоритетних напрямів облдержадміністрації

Сьогодні, 18 липня, відбулась апаратна нарада яку провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

У роботі нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, керівники структурних підрозділів ОДА, її апарату, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Про стан виконання Указу Президента України «Питання забезпечення виконання органами виконавчої влади доступу до публічної інформації» доповів директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко.

Він повідомив, що виконання положень і завдань в сфері забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації, визначених Законом України «Про доступ до публічної інформації» та відповідними актами Президента України, є одним із пріоритетних напрямів у роботі облдержадміністрації.

Відповідно до статті 15 Закону, доступ до публічної інформації забезпечується систематичним і оперативним оприлюдненням публічної інформації на офіційному сайті ОДА, а також наданням інформації за запитами на публічну інформацію.

Облік запитів на публічну інформацію та їх обробку покладено на Департамент масових комунікацій облдержадміністрації.

Під час наради доповідач привів порівняльну характеристику за період півріччя 2016-2017 років.

Так, у другому півріччі 2016 року кількість запитів, що надійшли від громадських організацій, юридичних та фізичних осіб тощо, становило 91 запит, у першому півріччі цього року – 161.

Крім цього, було зазначено, що завжди у випусках Луганської обласної загальнополітичної газети «Вісті Луганщини» публікуються найважливіша інформація, нормативно-правові документи, розпорядження голови.

З метою залучення громадськості до участі в прийнятті управлінських рішень, при облдержадміністрації створено громадську раду, яка своєю діяльністю підвищує прозорість діяльності та підзвітності обласної влади.

Також Департаментом особлива увага приділяється офіційному сайту облдержадміністрації.

З метою швидкого ознайомлення та отримання інформації громадянами, включаючи громадян з обмеженими можливостями зору і слуху, був створений розділ «публічна інформація». Усі бажаючі в найкоротші терміни можуть отримати всю необхідну інформації не виходячи з дому.

Підбиваючи підсумки, Олександр Костенко відзначив, що принциповим кроком до встановлення чіткого контролю за владою є її інформаційна прозорість, відкритість і доступність для громадян.

Тому, виконання норм Закону України «Про доступ до публічної інформації» є актуальним для всіх категорій службовців, на яких поширюється їх дія.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *