Google запрошує у віртуальний тур музеями України просто неба

Google Україна запрошує охочих у віртуальний тур українськими музеями під відкритим небом. У партнерстві з Міністерством культури України, компанія оцифрувала сім музеїв в різних регіонах України і створила спеціальний сайт “Музеї України просто неба”, де можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на офіційний блог Google Україна.

3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на Картах Google. Проект є частиною кампанії “Автентична Україна”.

3D-тури музеями просто неба представляють історію життя в різних регіонах України, зокрема, унікальні колекції етнографічних та архітектурних об’єктів з усіх регіонів України, датованих XV-XIX століттями. Список музеїв в рамках проекту складається з: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові “Шевченківський гай” (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства “Мамаєва Слобода” (Київ), Запорізька Січ – Національний заповідник “Хортиця” (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

Щоб почати віртуальну подорож, потрібно вибрати на карті один із семи музеїв, і за допомогою зручної навігації і голосового супроводу трьома мовами – українською, російською і англійською – ви зможете дізнатися цікаві факти з історії української культури. Завдяки 360-градусним панорамам можна не тільки прогулятися територією музеїв і вивчити околиці, а й зазирнути всередину будинків і ознайомитися з музейними експозиціями.

Крім того, за допомогою опції “Прокласти маршрут” можна перейти на Карти Google і скласти оптимальний варіант маршруту від свого місця розташування до обраного музею.

Музей народної архітектури і побуту у Львові “Шевченківський гай” (Львів)

“Живучи в сучасному світі, сповненому високими технологіями та їх засобами, ми маємо продемонструвати культурну спадщину, яка робить людство вічним. Такі проекти, як наша спільна ініціатива з Google Україна, кампанія “Автентична Україна” – чудове поєднання сучасних технологій і вікового надбання нашого народу. А представлення світові відомих історичних пам’яток та унікальної культурної спадщини України є важливим завданням Міністерства культури, яке я очолюю. Разом з компанією Google музеї України просто неба стають доступними для всього світу”, — говорить Євген Нищук, Міністр культури України.

Нагадаємо, Музей автентичного українського одягу відкрили у Львові.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *