Кіберполіція отримала спеціальне обладнання для протидії кіберзагрозам



Сьогодні, 19 липня, в рамках проекту «Розбудова спроможностей кіберполіції», представники Координації проектів ОБСЄ в Україні передали підрозділам кіберполіції Національної поліції України 194 одиниці спеціалізованої техніки.
«Ми дякуємо іноземним партнерам за підтримку, яку вони нам надають. І сьогодні ми заявляємо про черговий етап нашого співробітництва, про передачу спеціального цифрового обладнання для кіберполіції. Дуже важливо, що Україна впевнено інтегрується у світову боротьбу з кіберзлочинністю. Ці кроки ми робимо дуже швидко і дуже впевнено, адже і від нас залежить безпека в усьому світі та Європі», – заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
Голова Національної поліції Сергій Князєв наголосив, що надана техніка дозволить швидше реагувати на кіберзагрози та запропонував фахівцям з закордону стати викладачами для майбутніх поліцейських. «Поліція тільки виграє, якщо наша взаємодія продовжиться. Можливо, ви будете зацікавлені долучитися до роботи з реформування поліцейської освіти. Не так давно я анонсував створення в Україні першої Поліцейської академії. І буду радий запросити фахівців з закордону у якості викладачів», – сказав Сергій Князєв. З вересня 2016 року, на базі Харківського національного університету внутрішніх справ,працівники Департаменту кіберполіції проходили курси з підвищення кваліфікації. Курсантам довелося пройти не лише складний попередній відбір, але і закінчити 760-годинне навчання та витримати 4 місячний курс підготовки .
Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії Джудіт Гоф зазначила, що 186 представників кіберполіції з гідністю пройшли всі навчання. «Не можу не відзначити той факт, що 4% всіх курсантів отримали оцінки відміно і лише 3% поліцейських не змогли завершити цей курс. Ми бачимо позитивні зміни в реформуванні силового відомства України, адже серед наших учнів були жінки – і це дуже важливо! Ми раді, що у нас є можливість разом з Україною боротися проти кіберзлочинності», – зазначила пані Посол.
Працівники кіберполіції переконані, що готові протистояти злочинам, що націлені на електронне управління, електронне банківське обслуговування, електронну комерційну діяльність та інші високотехнологічні галузі.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *