Юрій Луценко: Ми звернулись до Генпрокуратури РФ з вимогою видати підозрюваного у вбивстві громадянина України

Відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу 21 липня 2017 року у м. Дніпро, Юрій Луценко поінформував, що профільний заступник Генерального прокурора Євген Єнін звернувся до Генеральної Прокуратури РФ з вимогою видати особу, яка підозрюється у вбивстві українського громадянина.

У 2014 році в м. Донецьку один із ватажків терористичної організації «ДНР» Вадим Погодін звірськи убив неповнолітнього Степана Чубенка. Наразі зазначена особа затримана та утримується на тимчасово окупованій території АР Крим.

«Вимога матері загиблого, щоб прокуратура України негайно звернулась до прокуратури Криму входить в суперечність і з юридичними, і політичними, і навіть моральними обставинами», – зазначив Юрій Луценко.

«Я, як Генеральний прокурор України, і мої підлеглі не визнаю і не маю права навіть думати про визнання окупаційної російської прокуратури на території Криму, тому звернення до них є неможливим», – додав він.

Одночасно, Генеральний прокурор підкреслив, що виходом з цієї ситуації є звернення до Генеральної прокуратури Російської Федерації.

«Згідно міжнародних угод країна-окупант має певні міжнародні обов’язки, саме в такому контексті ми звертаємось до Генеральної прокуратури Російської Федерації щодо події, яка склалась на окупованій Росією території Криму», – повідомив Юрій Луценко.

«Сподіваємось, що Російська Федерація продемонструє неупередженість і слідування міжнародним конвенціям у цій справі», – наголосив Генеральний прокурор.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *