Дзюдоїсти Донеччини Марина Погорелова та Євген Нехаєв здобули три нагороди на XXIII літніх Дефлімпійських іграх

З 20 по 22 липня в Самсуні (Туреччина) у рамках XXIII літніх Дефлімпійських ігор проходили змагання з дзюдо.

У складі збірної України в цьому виді спорту Донецьку область представили три спортсмена з Маріуполя, вихованці тренера Віталії Врублевської: Марина Погорелова, Андрій Погорелов та Євген Нехаєв.

21 липня майстер спорту міжнародного класу Марина Погорелова виступала у ваговій категорії 70 кг, де провела два виснажливих поєдинки. За жеребкуванням, наша дзюдоїстка почала боротьбу зі стадії півфіналу, де, на жаль, поступилася представниці Південної Кореї. Проте в сутичці за «бронзу» Марина змогла довести свою перевагу над суперницею з Малі, здобувши перемогу іппоном. Таким чином, Погорелова повторила своє досягнення Дефлімпійських ігор 2013 року, коли вона також була бронзовою призеркою.

22 липня Марина в складі збірної України виступила в командних жіночих змаганнях, де здобула золоту медаль. У чвертьфіналі вона змогла взяти реванш у кореянки, якій вона програла в особистому заліку, а в півфіналі перемогла дзюдоїстку з Туреччини. У обох випадках загальний рахунок був 5:0 на користь команди українок. У фінальному протистоянні з росіянками Погорелова поступилася своїй суперниці – чемпіонці у особистих змаганнях вагової категорії до 70 кг, проте це не завадило збірній України завоювати загальну перемогу з рахунком 3:2.

Майстер спорту України Андрій Погорелов боровся 21 липня у ваговій категорії до 100 кг. У чвертьфіналі він переміг іппоном спортсмена з Болгарії, але в півфіналі не зміг впоратися із супротивом представника Монголії. У вирішальній сутичці за бронзову нагороду Андрій поступився дзюдоїсту з Туреччини, таким чином, посівши 5 місце.

У командних змаганнях чоловіків 22 липня від Донецької області в складі збірної України брав участь майстер спорту Євген Нехаєв. Наш спортсмен протистояв суперникам у ваговій категорії понад 90 кг. У чвертьфіналі Євген «поквитався» за свого земляка Андрія Погорелова, перемігши його «кривдника» з Монголії (українці перемогли із загальним рахунком 5:0). У півфіналі, де збірна України поступилася Південній Кореї, Нехаєв не виступав. У командних змаганнях за «бронзу» українці боролися з французами, і за підсумками трьох сутичок вже забезпечили собі медаль. Євген Нехаєв виступив п’ятим, і за ваза-арі перемогу було присуджено його супернику.

Додамо, що всього в активі українських дзюдоїстів опинилося 13 нагород XXIII літніх Дефлімпійських ігор: 5 золотих (у тому числі одна командна), 1 срібна, 7 бронзових (у тому числі дві командні). За підсумками чотирьох змагальних днів станом на ранок 24 липня збірна команда України посідає 2 сходинку, маючи 28 медалей (6 золотих, 8 срібних та 14 бронзових).

Вітаємо спортсменів Донецької області з нагородами XXIII літніх Дефлімпійських іграх! Ми пишаємося вашою незламною силою волі та жагою до перемог!

На спільних фото: Марина Погорелова – третя справа, Євген Нехаєв – другий справа

Управління з питань фізичної культури та спорту
Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *