Політичні гастролі: Кустуріца і Волочкова назвали Крим російським

Крим.Реалії продовжують стежити за сезоном гастролей на півострові. Днями в Криму зустрічали російського виконавця Філіпа Кіркорова, артистку-балерину Анастасію Волочкову і сербського режисера й музиканта Еміра Кустуріцу.

Виступ Еміра Кустуріци, очевидно, стане головною подією нинішнього літа в Криму. Хоча відзначилися на півострові й не менш відомі російські артисти. Цікаво, якщо раніше гастролери, які виступали на півострові, виправдовувалися тим, що вони «поза політикою» і співають для простих людей, то тепер деякі з них все більше висловлюють власні політичні оцінки теперішнього статусу Криму і відкрито підтримують політику російської влади.

Кіркоров та його фури

З 17 до 21 липня на півострові гастролювала «зірка» російського шоу-бізнесу Філіп Кіркоров. Своє шоу «Я» він показав у чотирьох містах Криму: Феодосії, Алушті, Євпаторії та Ялті.

Цього разу виконавець взяв із собою на гастролі дітей, з якими встиг між виступами відвідати сафарі-парк «Тайган». Адміністратори Кіркорова розмістили в соцмережах фото сімейства артиста в аеропорту «Сімферополь», задокументувавши таким чином факт порушення артистом українського законодавства.

Водночас ялтинець Сергій Сардико в соцмережах поскаржився на організаторів концерту Кіркорова, які залишили рекламні фури прямо на набережній міста.

«20 липня на набережній Ялти, загородивши лавки і вільний прохід відпочивальникам, стали дві фури Кіркорова з метою реклами. Чому таке хамство допускає наша місцева влада і ДІБДР?! Не бачать? А, може, за «поганий зір» їм видадуть контрамарки на концерт, квитки ж коштують від 2600 до 7100 рублів», ‒ пише він.

На підтвердження ялтинець оприлюднив відео.

Кустуріца кримчанам: «Ви ‒ частина Російської Федерації»

23 липня в концертному залі «Ювілейний» у Ялті виступив сербський режисер і музикант Емір Кустуріца. Він теж прибув на півострів літаком без узгодження з українською владою. При цьому на запитання журналістів в аеропорту «Сімферополь», чи не боїться Кустуріца опинитися в «списку заборонених артистів в Україні», артист відповісти відмовився. Але в подальшій розмові назвав Крим російським. «Я знаю Ялту з того договору, який вони зробили після Другої світової війни. Я знав, що в Ялті дуже хороша погода, що тут дуже хороші дівчата. Все, що тут, цікаве для мене, тому що ви теж частина Російської Федерації», ‒ виголосив він.

Пізніше артист сказав російським ЗМІ, що «не розуміє, що це за проблема ‒ санкції». «Тут (у Криму ‒ КР) була війна, тут був референдум, де люди сказали, що хочуть жити з Росією. Я на території групи з’єднання. Це органічний процес і я вірю, що це треба було зробити», ‒ наголосив Кустуріца і пообіцяв підшукати локацію в Криму для зйомок нового фільму.




Embed code

Copy and paste the embed code below. The code changes based on your selection.

The code has been copied to your clipboard.

Video size

width

x

height

pixels


Як Емір Кустуріца виступив у Ялті й назвав Крим російським



Share this video

0:01:01



0:00:00
/0:01:01






Завантажити на комп'ютер

У соцмережах можна знайти безліч захоплених відгуків про виступ Кустуріци в Ялті. Водночас одна з глядачок концерту стверджує, що техніка, яка була змонтована на сцені «Ювілейного», дуже сліпила глядачів, через що вони змушені були пересідати на інші місця.

«Мабуть, команда Кустуріци не очікувала такого. Вони привезли своє обладнання зі стандартними настройками і не було часу перевірити, як працюватиме світло. Техніку вони налаштовували до самого концерту. Але коли зрозуміли, що по верхніх рядах б’ють світлопушки, їх вимкнули», ‒ розповіла кримчанка Крим.Реалії на умовах анонімності.

Цікаво, що візит Кустуріци до Криму привернув увагу і місцевих чиновників. Спікер підконтрольного Росії парламенту Криму Володимир Константинов після концерту особисто поспілкувався з артистом. Про що саме ‒ невідомо. Але, за словами самого спікера, він запропонував Кустуріці зняти фільм про «кримську весну».

Водночас віце-прем’єр-міністр України з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко назвав візит Еміра Кустуріци до Криму «неповагою до українців і кримських татар». «Справжній великий артист не може так діяти», ‒ написав він у Twitter.

Після виступу в Ялті ім’я Еміра Кустуріци внесли до української бази «Миротворця».

Волочкова і «неймовірний Боїнг»

Зараз продовжує гастролі в Криму і російська артистка-балерина Анастасія Волочкова. Вона прибула на півострів в рамках благодійного туру «Симфонія добра», який проводиться під патронатом підконтрольної Росії влади Криму. Виступи Волочкової відбуваються у Феодосії, Ялті, Сімеїзі, Євпаторії та Білогірську.

Зійшовши з трапа літака в Сімферополі, артистка почала розхвалювати журналістам кримські курорти й інфраструктуру: «Літаки, які стали літати, курорти в Криму приголомшливі, сервіс налагоджується, стає все яскравішим, все неймовірнішим. Скільки відпочивальників!».

Поки російські туристи скаржаться на авіаперевізників через непередбачені затримки рейсів у кримському напрямку, Волочкова розсипається в компліментах «Боїнгу», в якому прилетіла до Сімферополя.

«Я прилетіла на літаку з Москви. Ми летіли з моїм директором економ-класом. Поруч були дуже хороші, чудові люди. Мені навіть одна жінка поступилася місцем, тому що вона розуміла, що мені потрібно ніжки покласти на стінку, а не на голову людині, яка попереду сидить. Це було так зворушливо. І це був такий неймовірний «Боїнг». На Мальдіви такі не літають», ‒ наголосила балерина.

За словами артистки, поїздку її команди до Криму оплатив російський бізнесмен Петро Ємельянов, на гроші якого покриті всі транспортні витрати, а також проживання в готелі «Ялта-Інтурист».

Необхідно нагадати, що в 2012 році під час гастролей у Криму Волочкова публічно дякувала за допомогу тоді ще голові уряду Криму Анатолію Могильову і його першому заступнику Павлу Бурлакову. Зв’язатися з ними їй вдалося, як вона розповідала, завдяки Михайлу Добкіну ‒ на той момент губернатору Харківської області, члену Партії регіонів.

Тепер артистка не приховує, що приїхала на півострів на запрошення підконтрольної Росії місцевої влади, і дякує вже їм. «Потрібно віддати належне нашому президенту Володимиру Володимировичу Путіну і Сергію Валерійовичу Аксьонову (російський глава Криму ‒ КР) за те, що вони роблять так, щоб Крим квітнув», ‒ сказала Волочкова журналістам.

Вона стверджує, що внесення її імені до української бази «Миротворця» «ніяк на неї не впливає», і вона готова «вийти на амбразуру», захищаючи Росію.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *