Відбулося засідання громадської ради при Луганській …

Відбулося засідання громадської ради при Луганській облдержадміністрації

На ньому були присутні заступники голови облдержадміністрації Юрій Клименко та Сергій Філь.

На порядку денному члени громадської ради під головуванням Ганни Руденко обговорили низку питань.

Щодо ситуації, яка склалася на вугледобувних підприємствах та навколо ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання», а також у сфері водо- та енергопостачання в області, співдоповідачами виступили директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай та заступник директора, начальник управління промисловості, енергетики та енергозбереження Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження ОДА Марина Хозіна.

У свою чергу, Юрій Клименко ознайомив присутніх з протокольними дорученнями, що були розробленні за підсумками засідання під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка та відзначив, що облдержадміністрацією наразі розробляється план заходів для врегулювання ситуації з енергозабезпеченням об’єктів водопостачання Луганщини.

Про відпочинок дітей області розповіла заступник директора Департаменту соціального захисту населення, начальник управління соціальних гарантій і компенсацій ОДА Олена Гарькавець.

Зокрема, вона повідомила, що шість нині діючих закладів оздоровлення протягом однієї зміни можуть розмістити до 1 тис. дітей. Маленькі жителі Луганщини відпочивають й в інших областях країни, а також за кордоном. Особливу увагу облдержадміністрація приділяє відпочинку дітей з населених пунктів, розташованих вздовж лінії розмежування, а також тих, що постраждали внаслідок бойових дій.

У своєму виступі заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка повідомила про виконання Урядової програми «Доступні ліки» та стан реалізації медичної реформи у Луганській області.

Окрім того, що в області до цієї програми долучилися 154 аптеки, лікарями виписано порядку 60 тис. рецептів на загальну суму більш ніж 2 млн грн, вона зазначила, що невдовзі буде розширено і перелік медикаментів програми, і розмір її фінансування. Щодо реалізації медичної реформи Ольга Рибалка наголосила – перш за все потрібно вирішити кадрове питання. На цей час у медзакладах Луганщини кадрове забезпечення становить лише 57 %.

Про стан виконання Регіональної цільової програми з розвитку громадянського суспільства на 2017-2020 роки йшлося у доповіді директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Олександра Костенка. Він наголосив, що протягом останнього року засідання громадської ради стали набагато конструктивнішими. І це дуже важливо, бо за відсутності обласної ради, громадська рада по суті є інструментом контролю обласної влади.

Також Олександр Костенко підкреслив, що бюджет зазначеної програми збільшено з 2 до 5 млн грн. Тож, це має позитивно позначитися на реалізації пропозицій громадськості.

Підбиваючи підсумки, заступник голови облдержадміністрації Сергій Філь вніс пропозиції щодо присутності на засіданнях громадської ради усіх директорів департаментів чи начальників управлінь облдержадміністрації, а доповідачам порекомендував доводити до відома висновки з ефективності реалізації тих чи інших програм.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *